Sık sık ve sıcak suyla yıkamanın çamaşırlara zarar vereceği düşüncesi ile soğuk suyla yıkama yapılabiliyor. Ancak uzmanlar bunun yanlış olduğunu söylüyor. Uzmanlara göre özellikle sıcak suyla yıkanması gereken eşyalar var. Peki, bunlar hangileri?

FAZLA KİRLİ EŞYALAR

Özellikle nevresim takımları her gün kullanıldığından aşırı kir içerir. Veya çok kirli olan kıyafetler deterjan ne kadar atılırsa atılsın soğuk suyla temizlenmeyeceğinden sıcak suyla yıkanmalıdır.

HAVLULAR

Havluları özellikle kırışmaması için soğuk suda yıkıyorsanız hata yapıyorsunuz. Bu tip eşyalar çok fazla bakteri ve toz barındırır ve ciltle temas eder. Bu sebeple yüksek sıcaklıkta yıkanmalıdır.

DEZENFEKTE EDİLMESİ GEREKEN ÜRÜNLER

Özellikle hastalık durumlarında bu çok önemli. Kendiniz veya başkasının hasta olduğunda kullandığı çamaşırlarda mikropların ölmesi için sıcak suda yıkanması şart.

BEYAZ VE AÇIK RENKLİ ÇAMAŞIRLAR

Ağır kirli çamaşırların yanı sıra açık renkli ve beyaz çamaşırlar ılık veya soğuk suda asla temizlenmez. Çamaşırların hijyenik ve lekesiz olması için sıcak su kullanın.

Doty, ağır kirli çamaşırlarla aynı sebeplerden ötürü, beyaz ve açık renkli kumaşları ılık ila sıcak suda yıkamanın, eşyaların hijyenik ve lekesiz kalması için soğuk suda yıkamaktan daha iyi olduğunu söylüyor.

Rüyada yüzdüğünü görmek Rüyada yüzdüğünü görmek

ÖRGÜLER VE SENTETİK KUMAŞLAR

Özellikle bazı kumaş tipleri var ki sıcak suda yıkanmalı. Bilinenin aksine örgü kumaşlar ve sentetik kumaşlar sıcak suda yıkanmalıdır.

Editör: Yasemin Dülgeroglu