Yağmurlu, rüzgârlı, karlı havalarda evin içine hava girmemesi, pencere kenarlarında biriken yağmur ve kar sularının içeri girmemesi için basit bir işlem yapmak yeterli oluyor. Tornavidayla yapılacak basit bir işlem sayesinde evin sıcaklığını koruyup doğalgaz faturasını aşağı çekebilirsiniz.

Pencere ayarlarını kış ve yaz aylarında özel olarak ayarlamanız mümkün. Peki nasıl? İşte detaylar…

PVC PENCERELERİ KIŞA GÖRE AYARLAMA

Çeşitli marka ve isimlerde bulunan PVC pencereleri kış aylarına göre ayarlayabilirsiniz.

Öncelikle pencereyi açın. İç tarafında bir kilitleme mekanizması bulunuyor. Bu kısım yuvarlak veya oval olabilir. Bu mekanizmada bir pim bulunur.  Tornavida veya alyan anahtarı ile pim kısmını döndürün. İçerisinde yer alan silindirik kilidi döndürün. Eğer silindir kilidin üzerindeki çentik içeri yani sola dönükse lastik daha fazla sıkılır ve böylece içeri hava girişi olmaz. Eğer silindir kilidin üzerindeki çentik dışarı yani sağa dönükse bu yaz için hava girişini sağlar.

PVC’ler genellikle standart ayarla gelirler ve yaz kış kullanıma uygun olurlar. Ancak böyle küçük işlemlerle yaz ve kış için siz özel bir ayar yapabilirsiniz.

Soğuk havalarda cam kenarına mutlaka tuz koyun: Sağlığınızı da evinizi de koruyacak Soğuk havalarda cam kenarına mutlaka tuz koyun: Sağlığınızı da evinizi de koruyacak

PVC’NİN AYARININ HANGİ MEVSİM İÇİN AYARLANDIĞI NASIL ANLAŞILIR?

PVC pencerenizin ayarının hangi mevsime uygun olduğunu anlamak için bir kâğıt parçası size yeter. Bunun için pencerenin pervazı ile birleştiği yere bir kâğıt parçası koyun. Sonra kapalı camdan kağıt parçasını çekerek çıkarmaya çalışın. Eğer kağıdı çıkarmaya çalışırken hafif zorlanıp yırtmadan çıkarırsanız pencere 4 mevsim ayarındadır. Kağıdı çekerken hiç zorlanmıyorsanız hemen çıkıyor veya kendiliğinden düşüyorsa yaz ayarındadır. Ancak kağıdı çekmekte aşırı zorlanıyorsanız hatta yırtılıyorsa kış ayarındadır.

Editör: Yasemin Dülgeroglu