SAĞLIK

Sirke buharının mucizevi etkisi sizi çok şaşırtacak!

Nezleleri gidermeye yardımcı olmanın en etkili yolu sirke buharı

Abone Ol

Yemeklerden sonra 1 ila 2 yemek kaşığı doğal sirke tüketmek sindirime yardımcı olur. Ayrıca vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminler, mineraller ve probiyotiklerin bir kısmını sağlar. Sirkenin bal, pekmez veya zeytin yağı ile kombinasyonu insan sağlığına şifa getiren formülleridir.

Sağlıklı yaşam ve beslenme uzmanı Dr. Farzollah Kalan, doğal sirke buharının enfeksiyonları giderici etkisi olduğunu sıklıkla vurguluyor. Dr. Kalan'ın sirke buharına dair verdiği bilgilere çok şaşıracaksınız.

Sirke buharının faydaları

Sirkenin tüketiminin yanı sıra, sirke buharı da soğuk algınlığından kaynaklanan burun tıkanıklığını gidermede oldukça etkilidir. Ortam havasının kötü olması, banyo buharı ve fazla safra nedeniyle  oluşan baş ağrısına da  sirke buharı iyi gelmektedir.

Sirke buharı salgıların incelmesine ve burun, sinüsler, kulaklar ve solunum yollarının açılmasına yardımcı olur. Bu yöntem ile kulak enfeksiyonu, boğaz enfeksiyonu, bademcik enfeksiyonu, ağız ve diş enfeksiyonları ve bunların tıkanıklıklarını gidermede oldukça etkilidir. Geleneksel tıpta, nezle hastalıkların anası olarak kabul edilmekte. Çünkü birçok hastalık ondan kaynaklanmakta. Bu nezleleri gidermeye yardımcı olmanın bir yolu sirke buharıdır.

Sirke buharı nasıl uygulanır?

Bir tane kiremiti ocağın üzerine koyarak iyice ısıtın. Isındıktan sonra başınıza bir örtü örterek kiremitin üzerine doğal sirke dökün, çıkan buharın üzerine yaklaşarak örtüyle buharın dışarı çıkmasını önleyin ve buharı burnunuzdan içeriye çekin. Bu şekilde solunum almak solunum sistemlerindeki enfeksiyonları yok etmede çok etkili. Özellikle kulak ağrısı, boğaz enfeksiyonları ve hatta diş ağrısı ve diş eti enfeksiyonlarına da çok etkili.