Bağcılar Belediyesinden Malatya'da depremzede öğrencilere kırtasiye ve çanta desteği Bağcılar Belediyesinden Malatya'da depremzede öğrencilere kırtasiye ve çanta desteği

Marvel ismini heralde duymuşsunuzdur. Marvel sinematik evreni sinema tutkunlarının duymamasının imkansız olduğu seyircilerine  inanılmaz bir evrende beyin fırtınası yaptıran, inanılmaz bir zekayla kurulmuş bir film şirketi. Özellikle İslam dini açısından oldukça zararlı kabul edilen  bu sinematik evren; varoluşu, dünya düzenini, iyi ve kötünün bir arada harmanlanışını hatta ve hatta soykırımı insanların bilinç altına etkili bir şekilde işlemekte.  Marvel, İslam kanun ve kurallarının bir nevi zıttı bir bakış açısıyla insanlara bir şeyler anlatmakta. Dini konularda zararlı kabul edilse de aslında popüler kültür ve İslam konusunda oldukça bilgili insanların Marvel serilerini seyretmesi bakış açılarını daha geliştirmelerine de sebep oluyor. Fakat dediğimiz gibi biraz ilim ve bilim konusunda doğru sonuçlara varmanız size empoze edilen fikirlere kapılmamanız için şart.

Gelelim itici görüntüsüne  ve kötü karekterlerin şahı olmasına rağmen oldukça sempatik bir yönü de olan Thanos karekterine. Bilindiği üzere Marvel karekterlerinin birçoğu öncelikle  çizgiroman karekterleri olarak meydana getirilmiş daha sonraları sinema evrenine taşınmıştır. Bünyesinde birçok filmi tek bir filmde toplayıp inanılmaz bir evren kuran Marvel’in Thanos karekteri psikiyatristler’in uzun süre araştırma konularına isim olmuş. Hakkında birçok analizlerin, çıkarımların yapıldığı Thanos’a dair tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Thanos kimdir?

Thanos, Mad Titan olarak da bilinir, sonsuz yaşam gücüne sahip bir karakterdir. Jim Starlin ve Mike Friedrich tarafından yaratılmış ve ilk olarak Iron Man'in 55. sayısında, 1973 yılında boy göstermiştir. Thanos'un en temel özellikleri süper güç, süper hız ve sınırsız yaşamdır. Ayrıca Thanos'un manipülatif, telepatik ve telekinetik yetenekleri de vardır. Thanos yıllar içinde kozmik enerjileri emerek güçlerini artırmış, daha da korkunç ve güçlü bir hale gelmiştir. Örneğin, Infinity Gauntlet'i Thanos güçleriyle birlikte absorbe edip daha da güç kazanmıştır.

Thanos, Marvel Comics tarafından yayımlanan Amerikan çizgi romanlarında ortaya çıkan kurgusal bir karakter. Thanos, Marvel Sinematik Evreni'ndeki en güçlü kötü karakterlerden biridir ve AvengersGalaksinin KoruyucularıFantastik Dörtlü ve X-Men dâhil olmak üzere birçok kahramanla çatıştı.

Thanos karakteri, ilk olarak Yenilmezler filminde Damion Poitier, daha sonra Galaksinin KoruyucularıYenilmezler: Ultron ÇağıAvengers: Sonsuzluk Savaşı ve Avengers: Endgame adlı filmlerde ise Josh Brolin tarafından canlandırıldı.

Thanos, animasyonlu televizyon dizileri ve video oyunları da dâhil olmak üzere çeşitli medya uyarlamalarında yer aldı.

Ortaya çıkışı

Thanos, Jim Starlin tarafından meydana getirildi. İlk olarak, 1973 yılının Şubat ayında yayımlanan Demir Adam adlı çizgi romanın 55. basımında ortaya çıktı. Thanos, Satürn'ün uydusu Titan'da doğdu. Sui-San'ın oğlu olan Thanos, Eros'un erkek kardeşidir. Thanos, Deviants genini taşıdığı için fiziksel olarak Eternaller gibi görünmektedir.

MARVEL Sinema Evreni’nin 22 filmlik serisinin son filmi olan Avengers: Endgame, 26 Nisan'da gösterime girdi. Infinity War'ın finaliyle şok olmuş, o zamandan beri de Endgame'de neler görebileceğimize dair senaryolar üretiyorduk. Pek çok kahraman yok olmuştu bir kere. Ve hepsinin sorumlusu kötülerin kötüsü Thanos

Thanos'un laneti

Thanos, onu daha bir bebekken, yeni doğmuşken, öldürmeye çalışan biri yüzünden sürekli kabuslar görmektedir. Bir Titan mental örgütüne kapatılan Sui-San ve diğer arkadaşları, Thanos'un çocukluğunun sürekli travmalar içinde geçmesine yol açmıştır. Her ne kadar kendisi bu enstitüden kaçsa da, arkadaşlarının kertenkeleler tarafından yendiğini asla unutmamaktadır. Thanos, titanlar aleminde "katil" olarak görülse de, aslında olayı arkadaşlarını öldüren kertenkeleleri öldürmektir. En azından o dönem için öyleydi. Bu "öldürme isteği" daha sonraları Thanos'u Eternal'ları öldürmeye kadar itmiştir.

 Thanos'un aşkı

Çizgi romanda, Thanos'un biricik aşkı Ölüm (Death)'dür. Bir zamanlar evrendeki yaşamın ölüme fazla geldiğini hisseden Death, Thanos'u diriltir ve Thanos, Ölüm'ü etkilemek için evrenin yarısına yakınını tek çırpıda yok eder. Ve kendi ırkından milyonlarca Titan'ı da. Zaten işin korkutucu olan ve Thanos'u gerçek bir "kötü" yapan kısmı da bu. Thanos, Death'in aşkından kör olmuş durumda ve aynı zamanda hem New York'taki, hem de dünyanın diğer yerlerindeki etkinlikleri sürekli takip ediyor.

 Thanos'un diğer karakterlere karşı duruşu

Thanos aslında Iron ManDeadpool ve diğerleri gibi süper-insan olarak tabir ettiğimiz kahramanlardan çok daha güçlü. Çünkü hem bu insanlar gibi geliştirilmiş yetileri var, hem de bu yetilerin yanında gerçekten ölümsüz. Deadpool'un yenilenmesi gibi bir ölümsüzlük de değil bu. Death, Thanos'u kendi kabininden yasakladığından beri, Thanos parça pinçik olan vücudundan bile yeniden doğmayı başardı. Yani olası bir savaşta, bizimkilerin Thanos'a karşı koyması epey zor.

Sinema tutkunları için verdiğimiz bu bilgiler devam edecek. bizi takipte kalın.

Editör: Merve Kiraz