Seyahatler çeşitli hastalıklara ve enfeksiyonlara kapı açabiliyor. Bunlar, ishal,sıtma, sarıhumma,ateş ve influenza olarak karşımıza çıkabiliyor.Uzmanlar kişileri, seyahat öncesi kişinin tıbbi durumunu gözden geçirmesi, gideceği yerle ilgili hastalıkları öğrenip, gerekli önlemleri alması konusunda uyarıyor.

Uzmanlara göre; seyahatlerde bulaşabilecek hastalıkları; turist ishali, sivrisineklerle bulaşan sıtma, sarı humma ve deng ateşi, kenelerle bulaşan lyme, rikettsia enfeksiyonu, yaralanma sonucu görülebilen tetanoz ve yakın temasla bulaşan tüberküloz ve influenza olabilir. Bu hastalıkların en önemli belirtilerinden biri ise ateş.

SITMA BÜYÜK RİSK

Erkek çocuğu olanlar bu hastalığa dikkat! Erkek çocuğu olanlar bu hastalığa dikkat!

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre; dünyada her yıl 300 milyon insan sıtmaya yakalanıyor ve bunlardan 650 bini hayatını kaybediyor. Sıtma, yüksek ateş atakları sonrasında ortaya çıkan bir hastalık.

Ayrıca uzmanlar tüm hastalıklar gibi bu enfeksiyon durumlarında da erken tanının önemini vurguluyor. Doğru tanı ve doğru tedavinin hayat kurtardığına vurgu yapıyorlar.

Editör: Yasemin Dülgeroglu