Haberde insan

Seri Katiller ve Ürkütücü Hikayeleri

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran seri katiller ve dikkat çeken hikayeleri...

Abone Ol

John Wayne Gacy

John Wayne Gacy, palyaço olmamasına rağmen doğum günü partilerinde palyaçoluk yapıyordu. Gacy, 1978 yılında en son onunla birlikte görülen 15 yaşındaki bir çocuğun kaybolmasıyla birlikte şüpheliler arasına girdi. Kısa bir süre sonra, bir arama emri polisin Gacy'nin evine girmesine izin verdi ve evin altındaki dört metrelik bir boşluğa gömülmüş yaklaşık 30 ceset bulundu. Gacy, 33 cinayet, tecavüz ve işkence suçlarından hüküm giydi ve 1994 yılında zehirli iğne ile idam edildi.

Jeffrey Dahmer

18 yaşındayken cinayet işlemeye başlayan Jeffrey Dahmer, parçalanmış cesetlerin ve apartman dairesine saçılmış vücut parçalarının fotoğraflarının ortaya çıkmasıyla suçlu olduğu anlaşıldı.  Dahmer, kurbanlarını yok etmek için bir asit dolusu fıçı bulunduruyordu. Dahmer'in çoğunluğu genç Afrika kökenli 17 kişiyi öldürdüğü tespit edildi. 2 kez cezaevine giren seri katil, 1994 yılında bir mahkûm arkadaşı tarafından öldürüldü.

H.H. Holmes

Eczacı H.H. Holmes 1893 dünya fuarı öncesinde Chicago'ya taşındı ve üç katlı bir oteli gaz hatları, gizli geçitler ve tuzak kapıları, çıkmaz sokaklara giden koridorlar, bodrum katına inen kanallar, ses geçirmez dolgular ve bir labirentin her tarafına yayılmış işkence aletleriyle donatmaya başladı.  Daha sonra cesetleri binanın fırınında yakıp iskeletleri tıp fakültelerine satmaya başladı. Aynı zamanda hayat sigortası dolandırıcılığı yapıyordu. 1896 yılında, bir dolandırıcı arkadaşı finansal bir anlaşmayı yerine getiremediği için onu ihbar etti ve bu ihbarın ardından 30'dan fazla cinayeti işlediğini itiraf ederek asıldı.

Pedro Lopez

Pedro Lopez, 1980'de tutuklanmasının ardından polis 50'den fazla çocuk yaştaki kurbanının mezarını buldu. Daha sonra Ekvador'da 110 kızı öldürmekten hüküm giydi ve Kolombiya ve Peru'da 240 cinayet daha işlediğini itiraf etti. 1998 yılında iyi halden serbest bırakıldı. Aradan 20 yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen nerede olduğu bilinmiyor.

Ted Bundy

Ted Bundy,  Batı ABD' de çoğunluğu üniversite çağındaki kadınlar olmak üzere bilinmeyen sayıda cinayet işledi. Colorado'da tutuklandı ve adam kaçırma suçundan hüküm giydi. Ancak gözaltından kaçarak Florida'ya gitti ve burada birçok kez daha cinayet işledi. Bundy'nin son tutuklanışı ve sonrasında yaşananlar tüm ulusun dikkatini çekti.  Katil zanlısı televizyonda yayınlanan ilk cinayet davası olduğuna inanılan duruşmada kendi avukatlığını yaptı. Röportajları yarattığı hayranlarıyla övündü. Ve 1989 yılında elektrikli sandalyeyle idam edildi.

Yırtıcı Jack

1888 yılında Londra'nın Whitechapel bölgesinde ortaya çıkan bu katil, beş hayat kadınını öldürüp cesetlerini parçaladı.  Polis, katilin muhtemelen cerrah, kasap ya da neşter kullanma konusunda uzman biri olduğunu düşünüyordu. Katil, toplumla ve polisle alay etmek amacıyla eylemlerini özetleyen mektuplar gönderdi. Yıllar geçmesine rağmen 'Karındeşen Jack'in kimliği hiçbir zaman kesin olarak tespit edilemedi.