Estetik son yıllarda özellikle kadınlar için oldukça ilgi çeken bir yöntem haline geldi. Eskiden gizli yapılması tercih  edilen estetik değişen ve farklılaşan teknoloji ve çağ farkı ile artık oldukça normal karşılanan bir sağlık ritüeli haline geldi. Geçen zamanın etkisi ile yaşlanmayı daha da geciktirmek isteyenlerin oldukça yoğun olarak başvurduğu Fransız askı yöntemi oldukça maliyet gerektiren bir yöntem diyebiliriz. Ayrıca uzun bir kalıcılığa sahip olmayan bu yöntem beraberinde tekrarlarıda getirmekte. Bu halde maliyeti varın siz düşünün. Bu dezavantajlara rağmen hala avantaj kısmındaysanız bu yöntemin meraklılarına dair bir çok bilgiyi bir araya getirdik.

Nedir bu Fransız Askısı?
Cerrahisiz yüz germe işlemi olarak da bilinen bir estetik uygulamadır. Genelde, yüzün özellikle alt kısmındaki sarkmaları düzeltmek için uygulanır. Yüzdeki sarkmaları kaldırarak cildin daha genç ve gergin görünmesini sağlamak için kullanılan bir tür iplik ile germe işlemidir. Bu işlemde, yüzün alt kısmına yerleştirilen özel bir iplik kullanılır. Bu iplik, yüz kaslarının altına yerleştirilir ve daha sonra gerilir, böylece yüz sıkılaşır ve daha genç bir görünüm elde edilir. Bu işlem, cerrahi bir işlem olmadığından, genel anestezi gerektirmez ve hastaların aynı gün eve dönmelerine izin verilir. Fransız Askısı, yüzün alt kısmındaki sarkmaları düzeltmek için kullanılan birçok farklı estetik teknikten biri olarak, her estetik işlemin öncesinde olduğu gibi bir dermatoloji veya plastik cerrahi uzmanı tarafından detaylı bir muayene gerektirir.
 

Bu İşlem Ne Kadar Sürer?

Fransız askısı işlemi lokal anestezi ile uygulanır. Yapılan bölgeye göre değişmekle birlikte yaklaşık 1 saat süren bir işlemdir. Bu işlemle yüzde ve boyunda, gıdı bölgesinde oluşan sarkmalar giderilebildiği gibi kaş kaldırma, göz şekillendirme de (badem göz, kedi gözü gibi) yapılabilmektedir.
İşlem öncesi eğer varsa kullanılan kan sulandırıcı ilaçların kesilmesi önemlidir.

Bu yöntem için uygulanan teknikler neler?

Saç derisinde belirlenen yerlere yerleştirilen iplikler ile yüz gerdirme işleminin farklı yöntemleri ve kullanım teknikleri bulunmaktadır. Günümüzde bu estetik amaç için en yaygın kullanılan metot ip askısı yöntemidir. Kulak hizasındaki deri altına yerleştirilen iplik işlemleri dikiş gerektirmeyen ve iz bırakmayan işlemlerdir. Ciltte kesi izi oluşturmadan tedavi sağlamaktadır.
Fransız askı tekniği ve diğer tipte uygulamaları;

Fransız askısı tekniği
Bu işlem ameliyatsız yüz germe tekniklerinden biridir. Fransa’da geliştirilip ve ilk olarak bu ülkede uygulanması nedeniyle bu isimle popüler hale gelmiştir. Dinamik askı olarak da bilinmektedir.
Bu yüz germe tekniğinde dış kısmı silikon iç kısmı polyester malzemelerden oluşan dinamik (esnek) ipler (PET) kullanılmaktadır. Dokuyu kavrama özelliği yüksektir. Yerleştirildiği ciltte doğal bir yüz ifadesi oluşumu sağlamaktadır.

Sonsuzluk askısı tekniği
Fransa’da geliştirilen yüz germe tekniklerinden biridir. Kullanılan silikon ipin üzerinde bulunan çıkıntılar yerleştirildiği cilde güçlü bir şekilde tutunmakta ve esnek bir form sağlamaktadır.

Silüet askısı tekniği
Gençlik ipi olarak da adlandırılan bu teknik Amerika’da geliştirilmiştir. Sihouette Soft poliaktik asit ipleri üzerinde cilt altına yerleştirilmektedir. Üzerinde bulunan koniler cilde sıkı bir şekilde tutunarak askı oluşmasını sağlar. Bu ipler uzun süreli bir etki oluşturur, etkisini uzun yıllar gösterir ve zamanla kaybolur.

Yani özetlemek gerekirse;

•    Fransız askısı yaptıranlar genel olarak kadınlardır.
•    Erkeklere de uygulanabilen bir tedavidir.
•    Estetik bir operasyondur.
•    Yüz bölgesinde zamanla meydana gelen; sarkıklar, kırışıklıklar ve yaşlanma belirtilerinde uygulanır.
•    Prosedür silikon iplerin cilt altına yerleştirilerek cildin gerdirilmesidir.
•    Üç farklı kullanım tekniği uygulanmaktadır.
•    Tekniğine göre işlem 45-60 dakika sürmektedir.

Fransız Askısı bakın nasıl yapılıyor?

Doktorunuz ile yaptığınız ön görüşme doğrultusunda bu işlemin uygulanması için herhangi bir sorun yoksa işlemin yapılacağı gün belirlenir. Sonrasında şu prosedürler uygulanmaktadır:

  • İşlemin ilk aşamasında operasyon yapılacak olan bölgeler temizlenerek steril hale getirilir.
  • İşlem bölgeleri lokal anestezi uygulanarak uyuşturulur. İşlemin acısız ve güvenli hale gelmesi sağlanır.
  • Ciltte açılan ufak kesiler ile ilgili bölgelere ipler yerleştirilir.
  • Yerleştirilen ipler ile cildin doğru oranda gerilmesi sağlanır.
  • Kulak bölgesine ipler sabitlenerek işlem tamamlanır.
  • Operasyon yaklaşık olarak 45-60 dakika sürmektedir.
  • Operasyon sonrasında iyileşme birkaç gün sürmektedir.
  • İşlemde kullanılan iplerin elastik bir yapıda olması sebebiyle yüz mimikleri rahat çalışır.
  • Doktorunuzun tedavi sonrası için verdiği tavsiyelerini uygulamayı aksatmayın.

Fransız Askısı yaptırmadan önce ve yaptırdıktan sonra

Uygulamadan önce işlemle ilgili prosedürlere ait bilgi sahibi olmalısınız. İşlem öncesinde doktorunuzdan detaylı bilgi alabilirsiniz ve aklınıza takılan soruları danışabilirsiniz. Operasyon sonrasında iyileşmeniz 2-4 hafta sürmektedir. Bu süreçte doktorunuzun sizin için reçete ettiği ilaçları aksatmamalı, doktor kontrollerine zamanında gitmelisiniz

Sonbahar geldi hastalık sezonu açıldı: Peki nasıl korunacağız Sonbahar geldi hastalık sezonu açıldı: Peki nasıl korunacağız

Fransız ip askısı yaptırmaya karar verdiyseniz, tedavi öncesi ve sonrası süreçte şunlara dikkat edilmelidir;

  • Operasyondan önce sigara ve alkol tüketimi varsa bırakılması sağlıklı bir tedavi süreci geçirmenizi sağlayacaktır.
  • Operasyon günü rahatlıkla giyip çıkarabildiğiniz kıyafetler tercih etmeniz yüzünüze temas etmemesi bakımından daha iyi bir tercih olacaktır.
  • İşlem öncesinde düzenli olarak kullandığınız ilaçlar ya da herhangi bir alerjik reaksiyonunuz varsa doktorunuzla mutlaka paylaşmalısınız.
  • Doktorunuz tarafından tavsiye edilen ilaç ya da merhemleri kullanmanız tedavinin sağlıkla sonuçlanması açısından önemli olacaktır.
  • Yapılan operasyon sonrası yüz bölgesine fiziki temastan kaçınılması gereklidir.
  • İşlem noktalarına su değdirmemeli ve cildinizi temiz tutmalısınız.
  • İşlemden sonra saçlarınıza 1 ay boyunca işlem yapmamanız iyi bir tercih olacaktır.
  • Tedavi sonrası yüzünüzü yıkarken doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde uygulama yapmanız olası komplikasyon oluşumunu engelleyecektir.
  • Doktorunuzun size önerdiği kremlerin dışında ilaç ve krem kullanmamanız kısa sürede iyileşmeniz bakımından faydalı olacaktır.     
  • Sonuç olarak böyle bir işlemi yaptırmayı düşünüyorsanız çok detaylı bir araştırma yapmanız ve en doğru uzmanı tercih etmeniz pişmanlıkların önüne geçebilmesi açısından çok önemli.

Editör: Merve Kiraz