YAŞAM

Sebzelerinizin taze kalması için dolabınızın sebzelik kısmına 1 parça koymanız yeter!

Sebzeler ve meyveler taze tüketildiğinde hem daha besleyici hem lezzetli olurlar. Ancak bazen hızlıca tüketemeyebiliriz.

Abone Ol

Sebzelikteki besinlerin daha uzun süre taze kalmasını sağlamak için tek bir yöntem uygulamak yeterli olabiliyor. Bazen bolca alınan meyve sebzeler bazen de yemeye vakit bulunamayan meyve sebzeler dolapta bozulabiliyor. Bu bozulmaları önlemek ve besinlerinizi daha uzun süre taze saklamak aslında çok kolay. İşte o basit ama mucizevi yöntemler…

SAKLAMA KAPLARI DOĞRU OLMALI

Eğer sebze ve meyvelerinizi saklama kaplarında muhafaza edecekseniz doğru kapları kullanmalısınız. Hava geçirmez kaplar kullanmanız çürüme sürecini yavaşlatacaktır. Bu hava geçirmez kaplar sayesinde nem dışarı çıkmaz ve besinler taze kalabilir. Öte yandan delikli kaplar veya delikli poşetler kullandığınızda da besinlerin nefes alması sağlanabilir.

MEYVE VE SEBZELERİ BİRBİRİNDEN AYIRIN

Meyve ve sebzelerin olgunlaşma veya çürümeye başlama süreçleri birbirinden farklıdır. Birinin çürümesi diğerini de etkileyeceğinden ayrı saklayın ve çürümüş olan varsa diğerlerinin yanından alın.

BUZDOLABIDERECESİNİ DOĞRU AYARLAYIN

Buzdolabının sıcaklık ayarı besinlerin sağlıklı ve taze kalması için önemli bir detay. Genellikle sebzelik bölmesi için ideal sıcaklık 1-4°C arasında olur. Daha yüksek sıcaklıklar sebzelerin daha hızlı bozulmasına sebep olabilir.

SEBZE MEYVEYİ YIKAMADAN SAKLAYIN

Sebze ve meyveleri yıkamadan saklamak çürüme süreçlerini yavaşlatır.

1 PARÇA KAĞIT HAVLU KOYMAK

Yapraklı sebzelerin nemli bir kağıt havluyla sarılması bu sebzelerin nemli kalmasını sağlar. Bu sebzeler nemi severken bazı sebzeler için ise sebzelik bölmesine yerleştirilen nem emici paketler, fazla nemi emerek sebzelerin çürümesini önler.