ERZINCAN

Sarıgül’den Karaman’a soğuk duş

Erzincan’ın Kemah ilçesinde düzenlenen 45. Kemah Kültür ve Spor Şenliklerinde CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman’a hitaben yaptığı konuşma soğuk duş etkisi yarattı.

Abone Ol

Erzincan’ın Kemah ilçesinde düzenlenen 45. Kemah Kültür ve Spor Şenliklerinde CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman’a hitaben yaptığı konuşma soğuk duş etkisi yarattı.

Şenliklerin açılış konuşmalarında ilk sözü Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül aldı. Konuşmasında Erzincan’ın birlik ve beraberliğine vurgu yapan Sarıgül vatandaşlardan yoğun alkış aldı.

Ak Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ise yaptığı konuşmasında Erzincan’a yapılan yatırım, proje ve hizmetlerden bahsetti. Kemah’a yol yapılacağını, pandemi dolayısıyla bazı hizmetlerin yarım kaldığını, ancak önümüzdeki dönem için bu projelere tekrar hız verileceğini kaydetti.

Milletvekillerinin konuşmasının ardından Erzincan Valisi Mehmet Makas söz aldı. Selamlama konuşmasını tamamlayan vali Makas’ın hemen ardından tekrar söz isteyen Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül Milletvekili Süleyman Karaman’ın şenlik programındaki konuşmasını değerlendirdi. Açılış konuşmasını nezaketsizlik olarak değerlendiren Sarıgül “Nezaketi ve zerafeti hiçbir zaman elden bırakmam. Bu tip hemşehri toplantılarında, sn milletvekilimiz de yanlış anlamasın geneli konuşmayacağız. Burada hemşehrilik var. Güzellik var. Seçim bitti artık. Seçim dönemi değil. Burada hemşehrileri, dostluğu, güzelliği konuşacağız. Hizmete girersek buradaki millet derki Sarıgül Sen ne yapıyorsun. Onun için Süleyman beye çok teşekkür ediyorum. Ama gözünüzü seveyim. Erzincan’da dostluğu, barışı kardeşliği toparlamak için buralarda selamlama konuşması yapılmalı. Bir parti toplantısı yaparız. Yapılması gereken çalışmaların hepsini detaylı bir şekilde anlatırız. Lütfen bu serzenişim için kusura bakmayınız. Pişmiş aşa su katmak istemiyorum. Ama ben de beni sevenlerin hakkını savunmakla mükellefim” dedi.

MİLLETVEKİLLERİ ARASINDAKİ UYUM PROBLEMİ

28 Mayıs seçimlerinde CHP ve AK Parti olarak 1'er milletvekili çıkarmıştı. Erzincan'da uzun bir süreden sonra milletvekili çıkaran CHP'yi temsil eden Mustafa Sarıgül'ün bu davranışı ise kimi çevrelerce olumlu bulunurken kimi çevreler tarafından da yadırgandi. Siyasi olarak yapılan bu davranışa karşı tepkiler şöyle 

"Erzincan hizmet bekler iken CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün bu çıkışı halktan yoğun alkış alsa da işin doğrusunu düşünmek gerekiyor.

Hizmet bekleyen Erzincanlıların bu beklentileri ilk aydan rafa mı kalktı sorusunu sormak gerekiyor.  Protokol konuşması sırasını aşıp nezaketsizlik biçiminde konuşma yapması ne kadar nazikti?  

Milletvekili yaptığı hizmetleri halkı ile paylaşmayacak ise bu toplantıların bir önemi var mı?"