Sararan dişleri beyazlatmak için ne yapılmalıdır sorusunun cevabı için hem diş hekimleri tarafından uygulanan hem de kişilerin kendi kendilerine evde uygulayabileceği yöntemler oldukça işe yaramaktadır. İşte inci gibi bembeyaz dişler için uzmanlardan gelen öneriler

Muhteşem bir beyazlatma önerisi olarak bu tarifle başlayalım;

-Biraz limon 1 kaşık tuz
-1 kaşık tuz
-1 kaşık zerdeçal
-Bir miktar diş macununu karıştırın.
-Diş fırçanızın üzerine bu karışımı alarak dişlerinizi bununla fırçalayın.

Bu yöntemle dişlerinizi hem beyazlatır, hem parlatır, hem de tartarları yok etmiş olursunuz.

Diş sağlığı ve beyazlığı için uygulamanız gereken yöntemler neler?

•   Dişlerinizi her gün fırçalayın

Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak, plak ve diğer lekelerin oluşmasını önleyerek dişlerinizin daha beyaz görünmesini sağlar. Fırçalama işlemi, diş hekimi tarafından önerilen şekilde yapılmalıdır ve en az günde iki kez yapılmalıdır.

•     Dişlerinizi düzgün aralıklarla mutlaka temizletin

Dişlerinizi düzenli olarak temizletmek, dişlerdeki lekelerin giderilmesine yardımcı olur. Diş hekimi, profesyonel diş temizliği yaparak, dişlerdeki plak ve diğer lekeleri uzaklaştırabilir.

•     Dişlerinizi en doğal yöntemler kullanarak beyazlatın

Doğal yöntemler, dişlerin daha beyaz görünmesini sağlamak için etkili bir seçenek olabilir. Limon suyu, karbonat, hindistan cevizi yağı ve elma sirkesi gibi malzemeler, dişlerin beyazlamasına yardımcı olabilir. Ancak, bu malzemelerin kullanımı ölçülü olmalıdır, çünkü fazla kullanımı diş minesine zarar verebilir.

•    Dişlerinizi zararlı aşırılık içeren besinlerden koruyun

Kahve, çay, şarap ve sigara gibi renklendirici maddeler, dişlerde lekelenmelere neden olabilir. Bu tür yiyecekler ve içeceklerin tüketimi sınırlanmalı veya tamamen kesilmelidir.

•   Uzmanlar tarafından önerilen beyazlatma  ürünlerine şans verin

Diş beyazlatma kalemi, diş beyazlatma şeritleri, diş beyazlatma tozu ve diş beyazlatma kalemi gibi diş beyazlatma ürünleri, dişlerin daha beyaz görünmesine yardımcı olabilir. Ancak, bu ürünlerin kullanımı ölçülü olmalıdır ve diş hekiminin önerdiği şekilde kullanılmalıdır.

Ölümden başka her derde deva: Sakın kabuğunu atmayın Ölümden başka her derde deva: Sakın kabuğunu atmayın

Sarı dişlerin beyazlatılması için yukarıdaki ipuçlarına uyulması, daha beyaz ve sağlıklı dişlere sahip olmanıza yardımcı olabilir. Ancak, herhangi bir diş beyazlatma işlemine başlamadan önce diş hekiminizle konuşmanız önemlidir. Ayrıca, diş beyazlatma işlemleri, herkes için uygun olmayabilir. Özellikle, diş minesinde çatlak, aşınma veya çürük varsa, diş beyazlatma işlemleri daha da zarar verebilir.

Editör: Merve Kiraz