ERZINCAN

SANTEK ile ülke ekonomisinin gelişmesi ve güçlenmesi amaçlanıyor

Erzincan İçin Bir Fikrim Var web sitesi uygulaması ile bir çok sektörde uygulanabilecek fikirlerin proje havuzunda toplanması sağlanacak

Abone Ol

Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Vali Hamza Aydoğdu Başkanlığında oluşturulan Sanayi Ve Teknolojide İş Birliği Kurulu (SANTEK), bilimin üreticileri olan üniversiteler ile bilimin tüketicileri sanayicileri kamu kurum ve kuruluşlarında desteğiyle bir araya getiren ve bu süreçte ülkede bir çok yeniliği getiren işbirliği modeli olarak adlandırılmakta. Sanayiciler, kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşları arasındaki koordinasyon faaliyetlerini yürüterek AR&GE ve inovasyon kapasitesini artırıp ülke ekonomisinin gelişmesini ve güçlenmesi amaçlanıyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürü Osman Karahan, “Bu amaçla kurulumuz; AR&GE İnovasyon günleri, Sanayici Akademisyen eşleşmesi ve buluşması, Sanayicinin sorunlarına destek olacak Teknik heyetin kurulması, AR&GE merkezinin Doğu Anadolu da ilk Tunay Gıda tarafından işbirliği neticesinde hayata geçirilmesi, Sanayici Üniversite arasında işbirliği protokollerinin yapılması, Teknoloji Transfer Ofisinin Üniversitemizde açılması, eğitimler ve seminerler verilmesinde ev sahipliği yapmıştır.

‘Erzincan İçin Bir Fikrim Var’

KUDAKA’ ya ‘Erzincan İçin Bir Fikrim Var’ Platformunun Kurumsallaşması projesi sunularak onay alınmış ve daha sonra yüklenici firma tarafından tamamlanarak hayata geçirilmiştir. Proje kapsamında oluşturulan Erzincan İçin Bir Fikrim Var web sitesi uygulamasının tamamlanmasıyla birlikte ilimizde; sanayi, turizm, sağlık, spor, tarım vb. sektörlerde uygulanabilecek fikirlerin proje havuzunda toplanması sağlanarak uygun olanların hayata geçirilmesi amaçlanmaktadır.” diye konuştu.

Teknokent yolda

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Kampüsünde yapılması planlanan Teknokent’ in kurulması için gerekli raporlar Üniversite tarafından düzenlenerek Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na gönderildi.

Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürü Osman Karahan konuyla ilgili “Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından onay alınmasının ardından Teknokent kurulması aşamasına geçilecektir.” dedi.