Besinler konusunda bunca zamandır doğru bildiğimiz yanlışlar hayat kurtarır cinsten. Birlikte sıkça tüketilen hatta oldukça yararlı zannedilen öyle ikililer var ki birlikte tükettiğimizde biz farkında olmadan bedenimizde inanılmaz tahribatlara açıyor. Peki hangi besinleri bir arada tüketmemeliyiz?

Kavun ve Karpuz

İki meyvede de şeker ve sıvı oranı oldukça yüksektir. Bu yüzden faydalı bu besinler birlikte tüketildiğinde zararlı besinler haline gelebilir. Kanı fazla sulandırabilir ya da yüksek tansiyona neden olabilir. Şeker hassasiyeti olan kişiler bu iki meyveyi kesinlikle bir arada tüketmemelidir. 

Sarımsak ve Soğan 

İkisinin de güçlü bir antioksidan olduğunu herhalde bilmeyen yoktur. Fazla tüketildiğinde ise kan akışını fazla hızlandırabilirler. 

Yumurta, pastırma

Yumurta başlı başına sağlığın koruyucusu olsa da içerisine eklenen sosis, hindi füme ve pastırma gibi doymuş yağ içeren besinler, insan sağlığını ciddi bir şekilde tehdit ediyor. Kahvaltıda tüketilen yumurtanın içerisine pastırma ve sosis gibi et çeşitlerini eklemek çok fazla yağ ve sodyum almanıza sebep olabilir. Günlük alınması gereken sodyum miktarının 2.3000 miligram olduğunu göz önünde bulundurursak 115 miligramlık 1 dilim pastırma günlük alınması gereken değerin %5'ine denk gelmektedir. 

Süt ve Bal

Ballı süt içmek sağlıklı olduğu düşünülen ve çok sık tüketilen içeceklerden biri. Fakat sıcak süt ile etkileşime geçen bal, protein ve mineralinden arınıyor. 

Erik ve Şeftali 

Erik ve şeftalinin asit oranı oldukça fazladır. Bu meyveler mide asidini arttırabilir. Uzmanlar bu meyvelerin birlikte tüketilmesini önermez. Bunun yanı sıra her iki meyve de alerjik reaksiyona neden olabilir. Bu iki meyvenin bir arada tüketilmesi reflü ve mide delinmesi gibi hastalıklara yol açabilir. 

Süt ve Tavuk 

Süt ve tavuk besin değeri açısından aynı maddeleri içeren yiyeceklerdir. Bu yüzden ikisini bir arada tüketmek vücutta aşırı protein ve kalsiyum birikmesine neden olur. Bunun yanı sıra sütün içeriğinde bulunan laktik asit tavuğun midede ekşimesine sebep olur.

Lezzet konusunda vazgeçilmez zannetsek de bu ikilileri birlikte tüketmekten vazgeçmek en doğru tercih olacak.

Gribin ilacı, kışın kurtarıcısı belli oldu: Her derde deva bitki Gribin ilacı, kışın kurtarıcısı belli oldu: Her derde deva bitki

Editör: Merve Kiraz