ERZINCAN

Sanayi Ve Teknoloji Müdürü Osman Karahan, gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulundu

Sanayi Ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından faaliyet alanları ve bu alanlarla ilgili sürdürülen çalışmalar hakkında bilgilendirme

Abone Ol

Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Sanayi, Piyasa Gözetimi ve Denetimi(Elektrikli ve Hidrolik Asansör, Piroteknik Malzemeler, Sivil Patlayıcılar, Gaz Yakan Cihazlar, Elektrikli Ekipmanlar, Basınçlı Ekipmanlar, Pil ve Aküler vb.),Ürün Güvenliği, Ölçü ve Tartı Aletleri(Akaryakıt ve LPG sayaçları, Elektrik ve su sayaçları vb.), Taksimetre ve Takograf, Sanayi Sicil İşlemleri, Teşvik Kapama İşlemlerinin yanı sıra Sanayi ve Teknoloji İş Birliği Kurulu(SANTEK)  ile  Üniversite-Sanayi iş birliği kapsamında çeşitli proje ve etkinliklere ev sahipliği yapmakta. Teknofest, Deneyap Atölyeleri ve Türkpatent gibi organizasyonlarda koordinasyonu sağlamakta olan müdürlük, Bakanlığın her yıl Ocak ayında gönderdiği programlara istinaden gerçekleştirilen denetimlerin yanında ani ve şikayetli denetimler de gerçekleştirmekte.

Vali Hamza Aydoğdu’nun talimatıyla 2024 Yılı Erzincan Yılı olarak belirlenerek bu kapsamda birçok proje ve etkinlikler yapılmakta. Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürü Osman Karahan kendi paydaşları oldukları tüm  proje ve etkinliklerde yer aldıklarını belirtti. Müdürlüğün faailiyet alanlarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapan Karahan şu açıklamalara yer verdi;

SANAYİ

Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili 372 Ha alana kurulu mevcut OSB’ de 145 sanayi parseli tahsis edilmiş ve yoğun yatırım talepleri nedeniyle 67 Ha ilave genişleme için gerekli evrak ve fizibilite raporu hazırlanarak Bakanlığımıza gönderilmiştir.

Ayrıca Sayın Valimizin talimatlarıyla Tercan İlçesi GökçeKöyü mevkiinde bulunan eski mühimmat bölüğünün yeri olan 128 Ha alana OSB kurulması için gerekli yazışmalar yapılmış, fizibilite raporu hazırlanmış ve onaylanması için Bakanlığımıza gönderilmiştir. Böylece bölgenin kalkınmasına, göçün önlenmesine ve istihdamın arttırılmasına çözüm olacağı düşünülmektedir.

Sanayi Sicil Belgesi

İlimizde 493 adet Sanayi Sicil Belgesi düzenlenmiş firma bulunmaktadır.

Küçük Sanayi Siteleri

İlimizde İmalatçılar, Demirciler, Marangozlar, Örnek, Üzümlü, Ilıç ve Refahiye olmak üzere 7 adet Küçük Sanayi Sitesi mevcut olup 657 işletme bulunmaktadır. Bu işletmelerde de yaklaşık 1300 kişi istihdam edilmektedir.

METROLOJİ VE SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ (Ocak-Haziran 2024)

ANİ MUAYENE

İlimizde bulunan Hazır Ambalajlı Mamul (gıda) üreten ve paketleyen firmalara, tartı aletlerine, kantarlara ve akaryakıt istasyonlarına ve egzos gazı emisyon ölçüm cihazı muayene istasyonlarına yılda en az bir kere ani denetim yapılmaktadır.

İlimiz sınırları içerisinde;

 Hazır Ambalajlı Mamul(gıda) üreten ve paketleyen68 firma bulunmaktadır.

106 adet Yüksek Çekerli Baskül (Kantar) bulunmaktadır. 2024 yılı içerisinde 21 adet Yüksek Çekerli Baskül, 8 adet Yol denetimi aks kantarlarının ani denetimleri esnasında etiket ve damga kontrolleri de yapılmıştır.

27 adet Ticari araçlarda bulunan taksimetre sayaçlarının ani denetimi yapılmıştır.

242 Adet Şikayetli Elektrik Sayacının Muayeneleriyapılmıştır.

53 Akaryakıt istasyonu, 46 LPG istasyonu bulunmaktadır. 2024 yılı içerisinde 244 adet Akaryakıt Sayacı ve 92 LPG Sayacının ani denetimi yapılmıştır.

2 adet Egzos gazı emisyon ölçüm cihazı muayenesi yapılmıştır.

14 adet Su Sayacını Şikayetli Muayenesi yapılmıştır.

Bakanlığımız, Metroloji Sanayi Ürünleri Güvenliği Genel Müdürlüğünün yıllık piyasa gözetimi ve denetimi (PGD) programı kapsamında ilimizde bulunan tüm AVM ve büyük marketlerin kullandıkları (çıktı veren) tartı aletleri kuyumcu ve eczanelerde kullanılmakta olan II. Sınıf hassas tartı aletlerinin de yılda en az bir kere ani denetimleri yapılmaktadır.2024 yılı içerisinde 16 adet II. Sınıf Tartı Aleti (kuyumcu ve eczane terazisi) ani denetimleri yapılmıştır.

63 adet III. Sınıf Tartı Aleti (bakkal, market ve manav vb.) ani denetimleri yapılmıştır.

DİĞER

İlimizde faaliyet gösteren 2 adet Tartı aletleri tamir ve ayar servisi, 1 adet taksimetre tamir ve ayar servisi, 1 adet su sayaçları tamir ayar servisi, 1 adet elektrik sayaçları tamir ayar servisi, 2 adet takograf yetkili muayene servisi, 1 adet tartı aletleri muayene servisi, 1 adet taksimetre yetkili muayene servisi ve9 Yetkili tamircinin “Ölçü ve Ölçü Aletlerinin Tamir Ayar ve yetkili muayene servisleriniyapacak kişilere verilecek Yetki Belgesi” hakkında Yönetmelik gereği yılda en az iki sefer ani denetimleri yapılmaktadır.

Bilindiği üzere; 11.10.2019 tarihli ve 30915 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan Su Dışındaki Sıvılar İçin Ölçme Sistemleri ile Bazı Ölçü ve Tartı Aletlerinin Muayene Yönetmeliği kapsamındaki ölçü aletlerinin periyodik, stok ve ilk muayenelerini yapmak üzere TSE (Türk Standartları Enstitüsü) yetkilendirilmiştir. Yetkilendirmeye istinaden 01.01.2020 tarihinden itibaren TSE tarafından periyodik muayeneler yapılmaktadır.