2025 Afet Farkındalık Eğitimleri kapsamında, ilgili müdürlük personeli tarafından Salih Baba Kız Yurdu’nda öğrencilere, öğretmenlere ve çalışanlara yönelik Afet Farkındalık ve Yangın Eğitimi düzenlendi.

Eğitimde, deprem, sel, yangın gibi olası afetlere karşı alınması gereken önlemler, doğru tahliye yöntemleri ve ilk müdahale teknikleri detaylı bir şekilde anlatıldı. Katılımcılara yangın söndürme ekipmanlarının kullanımı uygulamalı olarak gösterilirken, afet anında doğru hareket tarzının hayati önemi vurgulandı.

Yetkililer, bu tür eğitimlerin toplumda afet bilincini artırmaya yönelik önemli bir adım olduğunu belirterek, eğitimlerin yıl boyunca farklı kurum ve kuruluşlarda devam edeceğini ifade etti. Eğitime katılan öğrenci ve personel, edindikleri bilgiler sayesinde afetler karşısında daha bilinçli hareket edebileceklerini belirterek yetkililere teşekkür etti.

Manevi Danışman  Mehmet Kurtaran: Çocukların ateist ve deist olmasının sorumluluğu ailededir Manevi Danışman Mehmet Kurtaran: Çocukların ateist ve deist olmasının sorumluluğu ailededir

Afet farkındalığını artırmaya yönelik çalışmaların süreceği ve benzer eğitim programlarının geniş kapsamlı olarak uygulanmaya devam edeceği bildirildi.

Editör: Adem Küçükkaya