Erzincan Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğince 'Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak' vermek veya ele geçirmek suçu kapsamında yürütülen çalışmada kişisel verileri kullanarak sosyal medyada açılan sahte hesaplar üzerinden kız öğrencilere ait fotoğrafları, cep telefonlarını paylaşarak rahatsız eden ve bazı kız öğrencilerin bilgilerinin gönderilmesi şartıyla paylaşımlarını sonlandıracağını söyleyen  M.F.B. isimli şahıs gözaltına alındı.

Yapılan açıklamada, İstanbul ilinde görevlendirilen Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı özel bir ekibin, paylaşımları yapan hesabın kullanıcısı olduğu tespit edilen M.F.B. isimli şahsı İstanbul'da gözaltına alarak Erzincan'a getirdiği belirtildi. 

Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca yürütülüyor.

Erzincan’daki trafik kazasında ölenlerin sayısı 5’e yükseldi Erzincan’daki trafik kazasında ölenlerin sayısı 5’e yükseldi

İtiraf sayfası platformlarında kişiler farklı hesaplarla, farklı kişi isimlerini kullanarak, yorum ve uygunsuz mesaj göndererek sayfada bulunanları rahatsız edebiliyorlar. "Erzincan’da “İtiraf Sayfası” tehlikesi" başlıklı haberimizde aktardığımız gibi okul itiraf sayfasında öğrenciler dışında her yaştan kişiler de bulunuyor. Özellikle öğrenci olmayanların ve büyük yaşta kişilerinde rahatlıkla yorum ve uygunsuz paylaşımlar yapabildikleri öğrenci platformları, her geçen gün daha da zararlı bir hale geliyor.

Bazı sayfa yöneticilerinin öğrenci olmaması ise siber zorbalığa doğru giden itiraf sayfası furyasını daha da tehlikeli hale getirebiliyor.

Editör: Sena ERDOĞAN