Boyanın, doğal koşulların ve genetiğin bir sonucu olarak saçlar kuru yapıda olabilir. Ancak yapılacak bakımlarla kolaylıkla sağlıksız saç görünümünden kurtulmak mümkün. Önerilen doğal maskeleri haftada bir ya da iki hafta da bir düzenli olarak uygulamak gözle görülür bir değişim sağlar. 

İşte saçları kurtaracak doğal maske tarifleri;

Eylül bitmeden mutlaka bu ağaç ve bitkileri ekin baharda bahçeniz coşsun Eylül bitmeden mutlaka bu ağaç ve bitkileri ekin baharda bahçeniz coşsun

Bal ve Zeytinyağı Maskesi
Malzemeler;

  • 1 çay bardağı saf zeytinyağı
  • 1 çay bardağı bal

Bal ile ısınmış zeytinyağını karıştırılır Bir gün güneş ışığı almayan bir yerde bekletilir. Saç diplerine yumuşak hareketlerle yedirilir. Ardından saçlar streç film ile sarılır. Yarım saat sonra saçları şampuanlanıp bol su ile durulanır.

Hintyağı Maskesi
1 çay bardağı hintyağı biraz ısıtılarak saç köklerine fazla bastırılmadan yedirilir. Ardından sıcak suya batırılan ve sıkılan havluyla saçlar sarılır. Yarım saat bekledikten sonra şampuanla yıkanır.

Argan Yağı Maskesi
1 çay bardağı argan yağı saç diplerine masaj yapılarak sürülür. Ardından streç filmle sarılarak yarım saat bekledikten sonra şampuanla yıkanır.

Yumurta, Yeşil Çay Ve Badem Yağı Maskesi

Malzemeler; 

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 fincan yeşil çay
  • 1 yemek kaşığı badem yağı

Malzemeleri karıştırılır. Saç köklerinize ağır ağır masaj yapılarak yedirilir. Ardından 20 dakika bekletilerek şampuanla yıkanır.
Yumurta sıcak suda piştiğinden saçların ılık suyla yıkanması gerekir.
 

Editör: Sena ERDOĞAN