Gün içerisinde yaşadıklarınızın çoğu bilinçaltına işlenerek gece rüyalarınıza yansıyabilir. Fakat rüyada etkileyicilik seviyesi arttıkça bu rüyalar ya bir mesaj ve uyarı niteliğinde ya da şeytanın vesvesesi niteliğinde olabilmektedir. Uyandığınızdaki ruh haliniz ve nasıl hissettiğiniz rüyanızın olumlu veya olumsuz içerikte olduğu hakkında bilgi vermektedir. Genellikle rüyaların tabir konusunda uzman kişiler dışında anlatılmaması uygun görülmektedir.

Rüyada yolculuk yapmak konusunda yolculuğu kiminle, nereye ve nasıl yaptığınız beraberinde gördüğünüz sembollerle de  anlam değişikliğine yol açmaktadır. Herkesin gördüğü bir sembol herkeste aynı anlamı taşımayabilir bu sebeple beraberinde görülen sembollerin etkisi anlamı farklılaştırır. Aşağıda yolculuk ile ilgili genel olarak yapılan tabirler verilmiştir. Rüyanızı bu genel manalardan fikir alıp beraberinde gördüğünüz sembolleri de hesaba katarak anlam çıkartabilirsiniz. 

Rüyada arabayla yolculuk yapmak için yola çıkmak zenginliğe, murada ermeye ve karlı bir işe işarettir. Rüyada yolculuk arzuların yerine gelmesine delildir. Rüyasında yolculuk yaptığını gören hayırlı bir iş yapar. Rüyada yolculuğa çıkmak zenginlik demektir. Bir yolcu karşılamak, mutluluğun işaretidir. Bir yolcu uğurlamak ise uzun süredir satın almak istediğiniz bir şeye sahip olamayacağınız anlamına gelir. Yolcu karşılamak, mutluluğun işaretidir. Yolcuyu uğurlamak ise uzun süre satın alamadığınız bir şeyi almaktır.

•  Yol hazırlığı yapmak hayırlı bir işe,
•  Yola çıkmak zenginliğe yahut insanların ahlak ve tıynetlerini ortaya çıkarmaya, arza ölçmeye,
•  Uzak yola çıkmak bir halden başka bir hale geçmeye,
•  Yolculuktan dönmek işin bitmesine, maksadın hasıl olmasına, Hastanın uuzak yola çıkması yahut tanımadığı bir eve gitmesi ölmesine delalet eder.

Rüyada Otobüse Binmek

Rüyada otobüs görmek, uzunca zamandır görmediğiniz dostunuz ile karşılayacağınız anlamına gelir. Otobüse binmek ise seyahat edeceğine, yakın bir dostunuz ile yolcuğuna çıkmasına işarettir. Aynı zamanda otobüse binmek, sizin arkanızdan çevrilen bir olayı gün yüzüne çıkararak, size bunu yapmaya çalışan insanlarla yüzleşip hesaplaşmaya delalettir.

Rüyada Yolculuk İçin Hazırlık Yapmak

Rüyada yolculuk için hazırlık yaptığını gören kişi hayırlı bir işe başlayacağına, eğer yolculuk boyunca hiçbir kötü olay yaşanmadıysa, o yol için hazırlık yapan kişiye iyi, sevinçli haberler geleceğine işaret eder.

Rüyada Otobüsle Uzun Yolculuk Yapmak

Zaman alacak, sebat etmeyi gerektirecek ama buna rağmen kişinin sabırsızlanmasının kaçınılmaz olacağı bir amacı, planı ya da işi olduğuna yorulur. Onu her geçen gün emeline daha fazla yakınlaştıracak ve zamanın kendi hayrına ilerleyeceği bir dönem yaşayacağına delalettir.

Rüyada Bisikletle Uzun Yolculuk Yapmak

Kişinin zevklerine yönelik bazı düşünceler içinde olduğuna işarettir. Gerilimden, hastalıktan, dertten ve sorundan uzaklaşarak yorgunluk atacağına, sakinleşeceğine ve ruhen şifa bulacağı bir yere gideceğine ve orada keyifli günler geçireceğine alamettir.

Rüyada Zamanda Yolculuk Yapmak

Kişinin imkânsız istekleri olduğuna ve kendisinin bunların gerçekleşmeyeceğini bildiğine ona rağmen sadece hayalini bile kurmaktan mutlu olduğu anlamına gelir. Aynı zamanda kişinin çok yaratıcı, üretken, yetenekli ve sanatkâr olduğuna işarettir.

Rüyada Kardeşle Yolculuk Yapmak

Kalabalık şekilde bir işe soyunmaya, ortaklık etmeye, aynı düşünce üzerinde yoğunlaşarak onu hayata geçirmek için harekete geçmeye yorulur. Et ve tırnak gibi birbirinden ayrılmayacak kadar sıkı bağlar ve ilişkiler içinde olan kimselerin kafa kafaya vererek güç birliği ile bir maksadı yerine getirmek istemesi demektir.

Rüyada Akrabalarla Yolculuk Yapmak

Nadiren buluşabilecek kimselerin belki bir düğün belki de bir cenaze için bir araya gelmesi ve yüreklerini ortaya koyması demektir. İnsanların acı ya da tatlı bir gün için dayanışma, birlik, beraberlik ve bütünlük içinde olacağı anlamına gelir.Ayrı düşmüş kişilerin hayır getirecek bir organizasyon sayesinde bir araya geleceğine ve bir daha ayrılmayacaklarına işaret eder.

Rüyada Atla Yolculuk Yapmak

Rüyada kaçmak, birinin kaçtığını görmek Rüyada kaçmak, birinin kaçtığını görmek

Lüks, zenginlik, bolluk ve rahatlıktır. Kişinin çok varlıklı, refah düzeyi yüksek, geliri çok, maldan ve paradan yana sıkıntısı olmayan bir kimse haline geleceğine bunun biraz daha süresi olduğuna işarettir. Rüyayı gören kişinin önü açık, yarınları çok parlak, şansı ve kısmeti de bol demektir.

Unutmayın her rüya bir mesaj ve haberci niteliğinde olabilir. Bu sebeple rahmani, şeytani veya psikolojik rüyaları birbirinden ayırabilmenizde fayda var.

Editör: Merve Kiraz