Her sembolün farklı anlamlar içerdiği rüya tabirlerinde kan görmenin manası rüyada kanı nasıl gördüğünüz ile değişebilir. Aşağıda birçok şekilde kan görmek ile ilgili tabirleri sizlerle paylaştık.

Rüyada kan görmek; yakınlarınızdan biri için endişe ettiğinize işaret eder. Günümüz âlimlerine göre Rüyada kan görmek; yakınlarınızdan biri için endişe edeceğinize delalettir. Bu rüya, çok büyük hayal kırıklığına uğrayacağınız ve mutsuz olacağınız anlamına gelir. Ayrıca, garip ve esrarengiz arkadaşlardan uzak durmanız gerektiğini ifade eder. Sağlığınıza dikkat etmeniz önemlidir.

Kan kuyusuna düştüğünü gören kimse, kana yahut haram mala müptela olur, denilmiştir. Kendi üzerinde kan gören kimsenin üzerine söylenecek yalana işarettir.

Rüyada herhangi bir kasıt olmadan, kan aldırmaksızın ve yara olmaksızın vücudundan kan aktığını görmek rüyayı gören kimse zengin ise kanın aktığı kadar malı elinden çıkar, eğer fakir ise o miktarca eline mal geçer. Bir kimse rüyada kan çukuruna düştüğünü görse, onu heyecana ve ıstıraba atacak bir kana işarettir.
Rüyada kan aldığını veya kan aldırdığını görmek, eğer ehil ise valilik ile tâbir olunur. Zindandaki kimsenin rüyada kan aldırdığını görmesi, zindandan kurtulacağına ve selâmet bulacağına delâlet eder. Cafer-i Sâdık (r.a.) demiştir ki Rüyada kan almak veya aldırmak, dört şekilde tâbir olunur

1.    Feth,
2.    Zafer,
3.    Yolculuk,
4.    Düşmanlık ve dava.

Burnunun kanadığını gören kimse günahtan çıkar. Bazıları, burnunun kanadığını gören kimse hazineye ve büyük mala nail olur, dediler. Rüyada kan kuyusuna düştüğünü görmek, kan veya haram mal ile tâbir olunur. Kendi yerinde kandan bir çukur olduğunu görmek, rüya sahibinin o yerde kanının döküleceğine işarettir.

Bazıları da burun kanı, kişiye reis tarafından gelecek kandır. Bir kısım tabirciler ise, burun kanı, hatıra gelmedik bir yerden üzüntü ve sıkıntıdır, dediler. Rüyayı gören, burnundan akan kan ile kendisinde bir rahatlık hissetse bu halde zekât yahut elbise veya şöhrete işarettir. Kan sahibinin hayatına, kuvvet ve malına ve onu teminatı altında bulunduran yardımcıya yahut elbise vs. gibi şeylerden onu örten giysilere yahut iyilik ve kötülükten kazandığı şeylere işarettir.

Rüyada Kan İçmek

Rüyada kan içmek, kişinin haram işlere bulaşacağına ve bu haram işlerden haram yolla para kazanacağına delalet eder. Kişi bu rüyayı, işlediği günahlar doğrultusunda kolay yoldan çaba sarf etmeden elde edilen para yüzünden başına işler açılacağına ve hayrını göremeyeceğine yorabilir. Kişi helal kazanç yerine kolay ve yasal olmayan yollardan kazanılan paranın görkemine kapılarak manevi değerlerden uzaklaşabilir. Bu rüya bir başka şekilde de yorumlanabilir. Rüyada kan içtiğini görmek rüya sahibinin yaptığı yardımın yerine ulaşmadığına delalet eder.

Rüyada Gözden Kan Gelmesi

Rüyada gözden kan gelmesi hasret çekileceği anlamına gelir. Çok sevilen bir dost ya da akraba bulunduğu şehirden taşınarak başka bir şehre ya da ülkeye yerleşebilir. Aradaki güçlü bağdan dolayı o kişinin gidişinden dolayı üzüntülü ve hasret dolu günler rüya sahibini beklemektedir. Aynı zamanda kişinin tüm sorunlarından yakın bir zamanda kurtulacağına ve omzundaki yükün azalacağına, manevi huzura erişeceğine delalet eder. Bir diğer anlamı ise kişinin yaptığı işe sıkı sıkı sarılacağı ve iş hayatında kariyerinin zirvesine ulaşacağı, bundan dolayı da huzurlu bir döneme gireceği yönündedir.

Rüyada Kan Akması

Rüyada kan akması zenginliğin ve saltanatın son bulacağı anlamına gelmektedir. Kişinin mal varlığının elinden gitmesi anlamına gelen bu rüya tersine de yorumlanabilir. Fakir bir hayat yaşayan kişi mal varlığına kavuşabilir ve zengin bir hayat sürebilir. Vücudun herhangi bir yerinde bulunan yaradan akan kan görülmesi ise meydana gelecek bir kazanın ya da kötü bir olay yaşanacağının habercisidir. Kanın koyu bir şekilde akması genel olarak iyiliğe ve güzel günler yaşanacağına delalet ederken, açık renkli akan kan tam tersine kötülüğe yorulur.

Rüyada Başkasının Kanını Görmek

Rüyada başkasının kanını gören kişi, iş hayatında yükselebilir, önüne çıkan tüm engelleri aşarak maddi açıdan rahat bir döneme girebilir. Farklı bir anlamı da olan bu rüya, kişinin maddi zarara uğrayacağının ve bir iş arkadaşının istifasıyla şaşkınlığa uğrayacağının habercisi olabilir.

Rüyada Eline Kan Bulaşması

Rüya sahibinin telaffuz ettiği bir söz yüzünden sevdiği bir arkadaşından, akrabasından ya da eşinden özür dilemesi gerekeceği anlamına gelir. Ancak rüya sahibinin söylediği ağır sözler yüzünden bu kişiler kendisini affetmeyebilir ve araları düzelmeyebilir. Rüya sahibi haksız yere üzdüğü kişiler tarafından kötü sözlere maruz kalarak küçük düşürülebilir. Telafisi olmayan hataların yapılması kişiyi geri dönüşü olmayan bir yola sokacağından kişi bu dönemde davranışlarına dikkat etmelidir.

Rüyada Birini Kanlar İçinde Görmek

Rüyada başka birisini kanlar içinde görmek, istenilen ve sevilen bir işe başlanacağına, iş kurmaya, gelecek için yapılan planların düzgün bir şekilde işleyeceğine, karşılaşılan fırsatların en faydalı şekilde değerlendirileceğine delalet eder. Bununla birlikte rüya sahibi sevdiği bir kişinin ihanetine uğrayabilir ve bu durum kişiyi travmatik bir şekilde etkileyebilir. Kişi bunun sonucunda uzun süre birine güven duygusu beslemekten kaçınacaktır. Bu rüya aynı zamanda kişinin yeni iş fırsatlarını değerlendireceğine, kazancı kara çevireceğine ve bir mala yatırım yapacağına işaret eder. Diğer bir anlamı da aile içinde bazı huzursuzlukların yaşanacağına ya da hoş vakit geçirilecek bazı organizasyonlarda yer alınacağına işaret etmesidir.

Rüyada Kendini Kanlar İçinde Görmek

Rüyada kişinin kendini kanlar içinde görmesi hayra ve güzel şeylere yorulabilir. Kişinin kötü giden aile hayatı düzelebilir, birçok başarı elde eden kişi adından söz ettirebilir, yükselişe geçebilir. Bunun sonucunda taktir gören kişi el üstünde tutulacaktır. Bu yorumdan farklı olarak bu rüya, rüya gören kişinin haksız bir durumla karşılaşacağına, kötü yoldan para kazanacağı işlere bulaşarak ailesine yalan söyleyeceğine ve kötü alışkanlıklar edineceğine işaret eder. Manevi huzurunu ve vicdanını rahatlatmak için kişi başkasına yardım edecek ancak yine de yaşadığı vicdan azabından ve içindeki boşluktan kurtulamayacaktır.

Rüyada Rahimden Kan Gelmesi

Rüyasında rahminden kan geldiğini gören kişinin bu rüyası, hem aile hem de iş yaşantısında büyük sıkıntılar yaşayacağına ve yaşadığı stresten kurtulamayacağına işaret eder. Maddi ve manevi olarak da sıkıntı çekileceği anlamına gelen rüya, çok büyük üzüntülerin ve yitimlerin yaşanacağının habercisidir. Hatta kişi bu durumun üstesinden tek başına gelemeyerek manevi destek alıp, terapi görmek durumunda kalabilir. Ancak bu psikolojik destek sonrasında rahatlayarak eski haline dönebilecektir.

Rüyada Kan Kaybetmek

Rüyada kan kaybettiğini gören kişinin bu rüyası, bir yakını tarafından artık sevilmediğine, yani sevgi yitimine delalet eder. Rüyada kan kaybetmek kişinin yorgun, psikolojik ve duygusal olarak yitik ve fiziksel olarak zayıf hissettiğini gösterir. Rüyayı gören kişi bir fedakarlık yapmak durumunda kalabilir. Bu yüzden kişi rüyasını sevdiği kişinin onu hayal kırıklığına uğrattığına yorabilir ve sevgisi sorgulamaya başlayabilir. Bu kişinin, yapılan fedakarlığa değip değmediğini düşünerek vazgeçmek için bahaneler üretilebilir.

Rüyada Kıyafette Kan Lekesi Görmek

Rüyada kıyafetlerde görülen kan lekesi olumlu düşünceleri ifade eder. Sadakat ve derin sevgiyi temsil eden bu durum rüya sahibine yol gösterir. Kişinin kendisine olan güveninin arttığı bir döneme gireceği söylenebilir. Bir hevesle yapılmış ancak hep ertelenmiş planları harekete geçirmek için doğru zamanın olduğunu gösterir. Rüyada kıyafete bulaşmış olarak görülen kan lekesi başkasına ait ise, kişi birtakım zorluklarla karşılaşabilir. Olaylara mantığıyla değil de duygularıyla yaklaşan rüya sahibi, karşılaştığı zorlukları çözülemez hale getirebilir.

Rüyada Kan İşemek

Rüyada kan işediğini görmek pek çok anlama işaret etmektedir. Bu rüya, yakalanılan büyük ve çaresiz bir hastalıktan (kanser gibi) kurtularak, sağlıklı günlere kavuşulacağı anlamına gelir. Aynı zamanda rüyada kan işemek uzun bir seyahate çıkılacağına, hapisten çıkarak tekrar özgür olmaya ve yapılan iyiliklerin karşılık bulacağına işaret eder. Eğer kişi cami abdesthanesinde kan işediğini gördüyse bu mutluluk ve sevince temsilidir. Az miktarda kan işenirse de sahip olunan mal varlığı azabilir.

Erkeklerin yaptığı bu hatalar tıraş esnasında ve sonrasında cilde zarar veriyor Erkeklerin yaptığı bu hatalar tıraş esnasında ve sonrasında cilde zarar veriyor

Rüyada Kan Alma

Rüyada bir kişiden kan aldığını ya da hastanede bir kişiden kan alındığını gören kişi yakın zamanda yönetici pozisyonuna terfi edebilir. Bu kişiye hem yönetici pozisyonu verilir hem de değerli bir şey emanet edilir. Kan alan yani enjektörü elinde taşıyan kişi yaşlı ise o kişi rüya sahibinin dostudur. Ancak kan rüya sahibinden alınıyorsa ve iğneyi elinde tutan kişi gençse bu kişi rüya sahibinin düşmanıdır. Eğer tam tersi rüyayı gören kişi kanı alan kişi ise bu rüya kişinin düşmanına karşı güçlü olduğunu göstermektedir. Kişi vücudundan pis kanın alındığını görüyorsa, bu durum ciddi bir hastalığın son bulacağına işaret eder.

Rüyada Kan Ağlamak

Rüyada gözlerinden kan aktığını, kan ağladığını gören kişi elinden çok önemli bir fırsatı kaçırabilir. Kişi bir daha eline geçmeyecek bu fırsatı değerlendiremediği için hem çok üzülecektir hem de pişman olacaktır. Bu anlamda kan ağladığını gören kişinin pişmanlıktan ve vicdan azabından dolayı ağladığını söylemek yanlış olmaz. Bir başka anlamı ise rüyada kan ağladığını gören kişinin birisine karşı nefret ve kin beslediğidir. Rüya sahibinin o kişiyi düşmanı olarak gördüğü de söylenebilir.

Rüyada Kanlı Elbise Görmek

Rüyayı gören kişi bekar bir kadınsa, yaşadığı ilişkide yanılgıya düşebilir ve iyi niyet beslemeyen insanlarla karşılaşabilir. Aynı zamanda rüya sahibi nişanlıysa bu rüya nişanın atılacağına ve düğün tarihinde aksilikler yaşanacağına delalet eder. Kişi evliyse ve bebek bekliyorsa bebeğini düşüreceğine ya da hamile kalmayı engelleyecek ciddi hastalıkların ortaya çıkacağına işaret eder. Kanlı elbiseyi giyen kişi rüya sahibi ise kişi eşinden ayrılabilir ya da kaza geçirerek hastaneye kaldırılabilir. Bununla birlikte bu rüya bekar kadınların utanılacak davranışlar sergileyeceği şeklinde de yorumlanabilir.

Rüyada Kulaktan Kan Gelmesi

Rüya sahibinin rüyasında kulaktan kan geldiğini görmesi, ileriki günlerde kötü haberler alacağına delalet eder. Kişinin rüyasında kulaktan kan geldiğini görmesi, rüya sahibinin maddi anlamda sıkıntılar yaşayacağı anlamına gelir.

Rüyada Kan Tutması

Kişinin rüyada kendisini kanın tuttuğunu görmesi hayra yorumlanmasa da ileriki günlerde kişinin güzel bazı haberler alacağına delalet eder. Rüya sahibinin rüyasında kan tuttuğunu görmesi, kişinin hayatında hiçbir sıkıntı yaşamayacağına tabir edilir.

Rüyada Kan Durdurmak

Bozuk giden işleri toparlamak, kazanç elde edilen işte daha fazla çaba göstermek ve yanlışlardan dönmek demek olan rüya, inancını kuvvetlendirmek demektir. Rüyada kan durdurmak aynı zamanda yardıma muhtaç olan insanlara elinden geldiği kadarıyla yardım edeceğine delalet eder. Bu durum Allah katında çok önemli bir yere sahiptir.

Rüyada Bacağından Kan Aktığını Görmek

Bacağından kan aktığını gören rüya sahibi sevdiği ve güvendiği insanlarla ayrı kalacağına delalet eder. Rüya sahibinin rüyasında bacağından kan aktığını görmesi, kişinin iş hayatında daima başarılı olacağı anlamına gelir.

Rüyada Kan Tükürmek

Rüyada kan tükürmek veya kanın ağızdan çıktığını görmek, biri hakkında kötü sözler işiteceğinize, arkanızdan kötü sözler konuşulduğuna işaret eder. Rüya sahibinin rüyasında kan tükürdüğünü görmesi, kişinin iftiralara maruz kalacağına delalet eder.

Rüyada Burunda Kan Gelmesi

Rüyada burundan kan gelmesi, düşük çocuk yapmaya işarettir. Burundan gelen kan bol ve akıcı geliyor ise bu rüya kişinin harama bulaştığı anlamına gelmektedir.

Küçük bir not;
Eğer rüyalarınızı hatırlamamaktan şikayetciyseniz uyandıktan sonra rüyalarınızı unutmamak için başucunuzda bir not kağıdı ile kalem bulundurmayı ihmal etmeyin. Detayları hatırlamanızda yardımcı olacaktır.
 

Editör: Merve Kiraz