Rüyada ceviz, ceviz ağacı ve ceviz kırmak farklı anlamlarda tabir edilir. Rüya, rüyayı gören kişiye, görülen mekana ve beraberinde görülen sembollere göre manası değişir. Bu rüya hakkında aşağıda genel manada yapılan tabirler verilmiştir. 

Rüyada  ceviz kırmak, evet, hazine bulacağınızı ya da miras alacağınızı işaret eder. Aynı zamanda büyük kazanç elde edeceğiniz, işlerinizde başarılı olacağınız ve ilişkilerinizin gelişeceği şeklinde yorumlanır. Ceviz kırmak, sıhhat, afiyet, mal, servet ve kişinin para kazanacağı anlamına gelir. Aile yaşantınızın mutlu olacağının belirtisidir. Ceviz kırma rüyası, cimri bir kişiden mal almaya işaret eder.

Rüyada Ceviz Kırmak hayır getirir

Rüyada ceviz kırmak ile aynı anlama gelmektedir. Rüya sahibinin, çok büyük bir yeteneğe ve çok pratik bir zekaya sahip olmasından ötürü hiçbir zaman kötü durumlara düşmeyeceğine, sıkıntı yaşadığı zamanlarda hep bir çıkış yolu bulacağına, bu özellikleri yüzünden etrafındaki insanlar tarafından kıskanılacağına ve kötüleneceğine işaret eder.
Rüyada ağzıyla ceviz kırmak güzel gelişmeler yaşanacağına, sıkıntılarından kurtulup hem ailesi içinde hem işyerinde çok güzel günler göreceğine ve çok büyük mutluluklar yaşayacağına, kısmetlerin günden güne artacağına, başka işlere girme konusunda cesaret bulacağına, gittikçe artan bir iş grafiği yakalayacağına, elinde bulunan imkânlar sayesinde çok iyi yerlere geleceğine yorumlanır.

Rüyada ceviz kıran başarılı sonuçlara varır

Rüyada ceviz kırmak  elinden gelen herşeyi yapacağına, başarıya giden yollar üzerindeki engellerin kalkacağına, istediklerini elde etmeyi başaracağına, çok büyük mutluluklar yaşayacağına ve hiç yapmadığı bir işe girerek kendisini deneyeceğine, evlilik kararı verilip aynı çatı altına girileceğine, eline geçecek olanaklar sayesinde en tepelere tırmanacağına, çok büyük projelerden çok küçük projelere kadar hepsinde yeniliğin ve değişimin savunulacağına, kendisini çok sevdiği kişiler ile mutlu bir iş kararı verirken bulacağına, delalet eder.

Bitlis'te İngilizce ve Çince eğitimin verildiği Özel Eren Fen ve Teknoloji Lisesi açıldı Bitlis'te İngilizce ve Çince eğitimin verildiği Özel Eren Fen ve Teknoloji Lisesi açıldı

Rüyada ceviz ağacı üzerinde olmak pek hayırlı sayılmaz

Rüyada ceviz, hazine edilmiş maldır. Cevizlerin birbirlerine sürtülmesinden dolayı işitilen ses, düşmanlık ve şiddettir. Rüyada görülen ceviz ağacı, arap olmayan cimri, uğursuz, çetin ve artan mala sahip bir kimsedir. Ceviz ağacı üzerinde olduğunu gören kimse, yukarıda vasfolunduğu gibi kaba ve arap olmayan bir kimseye yaslanır. Eğer ağaçtan indiğini görse, yaslanıp güvendiği o kimse ile aralarında olan işi tamamlanmaz. Ceviz ağacından düşüp öldüğünü gören kimse, kaba bir adamın veya melikin kapısı önünde öldürülür. Ceviz ağacının kırıldığını görse, o kaba adamın ve ondan düşenin — eğer öldüğünü görürse— helak olmaları ile tabir edilir. Eğer ölmediyse, kurtulur.
Ağaçtan düşüp iki eli ve ayağının kırıldığını gören helak olmaya yaklaşır, bir belaya girer, fakat sonra bundan halas olur. Ceviz ağacını kökünden çıkardığını gören, arap olmayan bir insanı öldürür.

Ceviz malın habercisidir

Ceviz, güçlük ve zahmetle kazanılan bir malın semeresidir. Zira ceviz, ancak kırıldıktan sonra yenir ve sıkılarak yağ çıkarılır. Bir bostanda ceviz toplayıp biriktirdiğini gören kimseye bir kadın tarafından mal gelir. Eğer gördüğü cevizin kabuğu soyulmuş ise, kendisine kifayet edecek derecede rızıklanır. Cevizin, kabuğunu yediğini gören kimse cimri bir adamı çekiştirir. Hanımını, kendisine ceviz serptiğini gören kimsenin elbiseleri hanımı tarafından yakılır.

Cevizle oynayan haram mal kazanır

Ceviz, salih kimseler, reisler ve kardeşlerle, bedenin sıhhati ve uzun yolculukla tabir edilir. Rüyayı gören kadın ise, uzun ömürlü olmasına delalet eder. «Ceviz» kelimesi harflerin ters okunması ile, «koca» manasına olan (zevç)'e de delalet, eder. Çetin olan işleri yoluna koymaya da delalet eder.

Ceviz zahmetsiz mala işarettir

Kırılmış ceviz, zahmet ve meşakkatsiz elde edilen maldır. Hind cevizi, kahin ve falcı sözüne delalet eder. Hind cevizinden yediğini görenin sözü tasdik edilir. Kahin olduğunu gören, Hind cevizi yer. Bazıları da, Hind cevizi, müneccim bir kimsedir, bundan dolayı Hind cevizini yediğini gören müneccim olur, dediler. Hind cevizine «nar-çil» dahi denilir.
Bazıları, Hind cevizi arap olmayan birisi tarafından gelecek mal, bazıları da, müneccim bir kimsedir, dediler. Hind cevizi yediğini gören kimse astronomi ilmi öğrenir yahut görüşlerinde müneccime tabi olur. Hind cevizi iltihap ve yanığa delalet eder. Çünkü onun isminde ve tabiatında (ateş) vardır. Hind cevizi cimri ve arap olmayan ti-caretciden mala delalet eder.
 

Editör: Merve Kiraz