Rüyalar ruh halinizin ve bilinç altınızda yatan bir takım hallerin bir yansıması olarak görülür. Objeler bazı sembolleri ifade ederek her kişide farklı anlamlar içerebilir. Çünkü her kişinin gördüğü rüya kendisi ve çevresindekiler ile ilgilidir. Herkes aynı sembolü farklı şekillerde görür ve bunu kendisi ile ilişkilendirmelidir. Bu sebeple sadece sembollerin ne anlamlara gelebileceği hakkında tabirlerden yararlanılabilir. Peki rüyada arı ve arılarla ilgili semboller hangi anlama geliyor bir göz atalım. 

Rüyada arı görmek de hayra ve berekete yorulan bir rüyadır. Rüya tabiri kaynaklarına göre rüyada arı görmek, kişinin gücüne güç katacağına, işleri büyütüp bol para kazanacağına, işsiz ise feraha ereceği bir iş bulacağına, hanesine bolluk ve refah yağacağına işarettir.

1- Rüyada Arı Kovanı Görmek

Rüyada görülen Arıkovanı kişinin eşiyle tabir edilir. Rüyada Arıkovanı edinmek, insan için verimli işe ve yardımcıya işaret etmektedir. Kovanla arı, zenginlik demektir. Kovandaki bal kadının malı, arılar ise ondan olan çocuklardır.
Arı kovanındaki peteklerin tamamını çıkarmak insanlara zulmetmeye yorumlanır. Arılara yiyecek kadar bal bırakıp geri kalanını almak adaletli iş görmeye işaret eder.
Rüyasında bir arı kovanının başında bulunduğunu ve arıların kovana girip çıktıklarını görmek geçim sıkıntısı çekmeyeceğine yorulur. Rüyada arı kovanı görmek rızkınızın bol ve bereketli olacağına delalet eder.

2- Rüyada Arı Sokması

Arı sokması, bir arkadaşınızın sizi hayal kırıklığına uğratacağına işaret eder. Rüyada arının soktuğunu görmek, zahmetle kazanılacak helal mal ve kazanca işarettir. Bir arı tarafından sokulduğunuzu görmek; güzel bir söz işiteceğinize veya aşağılık bir kişiden kötülük göreceğinize yorumlanır.
Kirmanî: Arı tarafından sokulduğunuzu veya ısırıldığınızı görmek; kötü bir kadın tarafından eziyet göreceğinize işaret eder. Rüyada bal yapan arı sokması; eski bir dostla karşılaşacağınıza işarettir.

3- Rüyada Arı Kovalaması Görmek

Arı kovalaması, alçak insanlar arasında mağdur kalacağınıza işaretle birlikte dikkatli olmanız anlamına gelir. Rüyada arı kovalaması, yakın bir kimse tarafından hayal kırıklığına uğratılarak, çok kırılacağınıza yorumlanır. Kazancınızı kıskanan kimselerin bulunduğuna ve kendisine göz koyduklarına işarettir.

23 Eylül-22 Ekim: Terazi burcunun özellikleri 23 Eylül-22 Ekim: Terazi burcunun özellikleri

4- Rüyada arı öldürmek

Kişinin rüyasında arı öldürmesi, beklenmeyen bir haber anlamına gelir. Rüyada bal yapan arı öldürmek maldan zararla yorumlanır. Yine Rüyada Arıyı öldürmek düşmanı kahretmeye ve hiç beklemediğiniz bir yerden gelecek müjdeli bir habere delalet eder.

5- Rüyada Bir Sürü Arı Görmek

Rüyada arı sürüsü görmek nimet ve ganimet anlamındadır. Bir kimsenin rüyada arı sürüsü görmesi ailesiyle birlikte mutlu bir hayatın kendisini beklediğini ifade eder. Bir sürü arı görmek yahut sürüyle arı bereket, başarı ve mutluluktur. Rüyada bir sürü arıyı gören rızka erişir ve çok para sahibi olur.
Bir başka rivayete göre de: Bal arısı sürüsünü görmek, güler yüzlü çalışkan, kazancı yerinde hayırlı bir adamla tabir olunur. Bir rivayete göre de bir sürü bal arısı kazançla, bereketle tabir olunur.

6- Rüyada Arı Almak

Rüyada birçok bal arısı aldığını görmek nimet ve ganimete delalet eder. Diğer bir rivayete göre de faydalı ve herkesi iyiliği ile memnun eden bir adamla tabir olunur.
Arı almak, onu besleyen kimse için korku ile beraber bolluğa ve zenginliğe işaret eder. Çiftçiler için arı almak hayır, ucuzluk ve bolluğa işaret eder.

7- RÜYADA ARI SÜRÜSÜ GÖRMEK

Rüyada arı sürüsü görmek, her zaman hayra yorumlanan bir rüyadır. Bu bağlamda rüyada arı sürüsü görmenin anlamı, bolluk ve bereket demektir. Rüya sahibinin maddi anlamda bahtının tamamen açılacağı ve ömrü hiç olmadığı kadar daha huzurlu olacağı şeklinde tabir edilir. 
Rüyada arı sürüsü görmenin yorumu, rüya sahibinin ömür boyu olarak maddi sıkıntı çekmeyeceği şeklinde ifade edilir. Rüya sahibinin işlerinin yoluna gireceği ve basit bir şekilde yüklü miktarlarda paralar kazanacağına delalet eder.

8- RÜYADA ARI YUVASI GÖRMEK

Rüyada arı yuvası görmek büyük problemler yaşanacağına, elinde bulunan çalışmaların kısa sürede elinden gideceğine, almış olduğu bir borcu sıkıntısız ve kesintisiz bir şekilde ödeyeceğine ve insanların parmakla göstereceği ve saygı duyacağı bir kişi olacağına, sevgisinin ve saygısının bir ömür boyu süreceğine, sağlık sorunları ile geçecek bir döneme girileceğine, beklediği olumlu bir haber üzerine rahat bir nefes alacağına, işinde profesyonel kimse olacağına, bu sayede hayatını çok daha rahat şekilde idame ettireceğine, kibir nedeni ile karşısına çıkacak kısmetleri beğenmeyip, her zaman daha iyisini isteyeceğin de işaret eden rüya, aynı anda birden fazla işle meşgul olunduğu için tam olarak bir konuya konsantre olunamadığı için istenilen başarıya henüz ulaşılamayacağına, ailede var olan sıkıntıların bir ayrılığa neden olacağına yorulmaktadır.

9- RÜYADA ARI İĞNESİ GÖRMEK

Rüyada arı iğnesi görmek büyük sorunlar ile karşı karşıya kalacağına, maddi ve manevi birçok şey kazanılacağına, bu sayede mal mülk sahibi olup sıkıntılardan kurtuluşa erileceğine, kendisi için isabetli adımlar atacağına, kısa süre içinde büyük kazanç sahibi olunacağına, gerçekleştiren çalışmaların yeterli verimi sağlayacağına, çok zor bir durumdan çıkıldığı için bir tatilin iyi gelebileceğine, ancak daha sonra yakın bir arkadaştan alınacak destek sayesinde zorlukların aşılacağına, dertlerin, üzüntülerin ve tartışmaların biteceğine, çok büyük ve güzel atılımlar gerçekleştireceğine, olumlu birçok adım atılmasına vesile olacağına, çok uzun bir zamandan beri beklenen hayırlı haberlerin en sonunda geleceğine rivayet eder.

10- RÜYADA ARI ÖLÜSÜ GÖRMEK

Rüyada arı ölüsü görmek kader çarkının kişiden yana döneceğine, çok büyük kazançlar elde edeceğine, çok hayırlı ve başarılı işler gerçekleştirileceğine, insanlar, çevre ve hayvanlar konusunda daha ilgili ve daha girişken biri olunacağına, maddi açıdan pek getirisi olmayacağına, onları gerçekleştirmek için her türlü fırsatı kullanacağına, sevdiği kişilerin hayallerini gerçeğe çevireceğine, bir anda ortaya çıkan bir aksilik yüzünden büyük bir istekle peşinden koştuğu bir işin bir türlü gerçekleşmeyeceğine, kazancının epey düşeceğine ve aile hayatında hiç aklına gelmeyecek olaylar ile karşılaşacağına, akıllıca adımlar atıp toplum tarafından çok takdir edileceğine delalet eder.

Unutmayınki rüyalarınız sizin ve çevrenizdekiler ile ilişkilidir. Bu yüzden her sembol rüyayı nasıl gördüğünüzle anlam kazanır? Ayrıca uyandığınızdaki hisleriniz ve psikolojik durumunuzun da rüyanın olumlu veya olumsuz olduğu ile ilgili size bilgi verir.
 

Editör: Merve Kiraz