GENEL

Recep Demir Yatılı Kuran kursu başarıya doymuyor.

Abone Ol

Erzincanlı işadamı Nevzat Demir’in kardeşi adına yaptırdığı Recep Demir Yatılı Kur’an Kursu başarıya doymuyor. 6 Ayda hafız yetiştirebilen  Recep Demir Yatılı Kur’an Kursu Yöneticisi Hafız Muhammet Budak ile Kur’an Kursu’nun çalışmaları hakkında bilgilerine başvurduk.

2013  yılında  hizmete sokulan Recep Demir Yatılı Kur’an kursunda son beş yıl içerisinde 121 kişinin mezun olduğu, mezun olanlardan 119 kişinin hafızlık belgesi almaya hak kazandığı belirtildi..

Her yıl ortalama 20-25 kişiyi hafız olarak mezun eden  Kur’an kursunda kursiyerler genel olarak 2-3 yıl içerisinde hafızlığını tamamlıyorlar. Öğrencilerden bazılarının ise 6 ay gibi kısa bir sürede hafızlığını tamamlayabildiklerini belirten Muhammet Budak “Genel olarak kursiyerlerimiz bir- iki yıl içerisinde hafızlığını tamamlıyorlar. Bir ayda dört öğrencimiz Kur’anın yarısını ezberleme başarısını gösterdi. Hafızlıklarını  tamamlayan kursiyerlerimiz hafızlıklarını pekiştirmek, Arapça öğrenmek ve islami ilimlerde kendilerini geliştirmek için Piri Sami Kur’an Kursu’nda çalışmalarını yoğunlaştırıyorlar. Camilerde hatimler okuyarak  cemaat karşısında hafızlıklarını  güçlendiriyor, bir yandan da devam ettikleri okullarına gidip geliyorlar. 2024 yılı içerisinde Erzincan’daki 5 camide  hatimle teravih namazı kıldıran öğrencilerimiz kendilerini isbat etmiş, başarılarını kanıtlamışlardır.” Dedi.

İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin de devam ettiği Recep Demir Kur’an kursu öğrencileri arasında Erzincan Fen Lisesine devam eden öğrenciler de bulunuyor.

Kur’anı Kerim okuma yarışmalarında  Türkiye finallerine katılan öğrencilerden bazıları önceki yıllarda  çeşitli dereceler elde etmiş, bir kişi bölge birincisi olmuştu.

Kur’an kursunun çalışmaları öğrenci velileri ve Erzincanlıların  takdirini topluyor.