Psikolojik ve nörobiyolojik faktörün etkileşimi ile ortaya çıkan psikopati, bireyin normal insanlardan farklı özelliklere sahip olmasına neden olur.

Genellikle empati eksikliği, duygusal soğukluk, manipülatif davranışlar, suçluluk hissi eksikliği ve dürtü kontrol problemleri gibi özelliklerle ön plana çıkan psikopati bazen farkedilmeyebilir. Bireyin kendisi veya çevresi durumun farkına varamayabilir. Böyle durumlarda psikopat insanların bir takım davranışları rahatsızlığın anlaşılmasına olanak tanır.

Psikopatların 10 gizli davranış biçimi

Empati eksikliği: başkalarını acılarını önemsemezler. Aksine bundan haz aldıkları düşünülüyor.

Manipüle etme: Psikopatlar iyi izlenim yaratma konusunda usta olabilirler. Davranışlarını çevrelerine uyum sağlamak için değiştirebilirler.

Mırıldanma; "hmm, um'' gibi sesleri daha fazla çıkarma.

Öngörülemez olmaları: Tahmin edilemez davranıyşlar sergilerler. Sonraki hamleleri bilinmez.

Evrenin merkezine kendilerini koyma: Eylemlerinin insanlara olan etkisini umursamama.

Narsist: Başkalarının acı çekmesine duyarsız kalma.

Kabızlık problemi yaşayanlar dikkat! Klozet kullanmak ne kadar doğru? Kabızlık problemi yaşayanlar dikkat! Klozet kullanmak ne kadar doğru?

Sorunlu bir çocukluk: Sorunlu bir çoçukluk geçirenlerin psekopat olma ihtimalinin daha yüksek olduğu belirtiliyor. Çocuklukta ihmal, istismar ve travma yaşayan çocukların duyarsızlaşabileceği belirtiliyor.

Etkili ve Çekici: Psikpatlar  eğlenceli ve esprili olabilirler. Karşılarındaki insanı etkileyebilirler.

Korku ya da endişe duymama: Sonuçlarını düşünmeden davranırlar ve yapmak istedikleri her şeyi yaparlar.

Patolojik yalan: Psikopatların başkalarını manipüle ederek kontrol etmek için yalan söyledikleri düşünülüyor. Büyük küçük yalanlar onlar için fark etmiyor.

Editör: Sena ERDOĞAN