Yüzdeki pürüzleri gizlemek ve olduğundan daha güzel görünmek isteyen her kadının vazgeçilmez tutkusu olan porselen makyaj genellikle ünlülerin kullandığı makyaj türlerinden. Aslına bakılırsa porselen makyajda önemli olan cildinize uygun olan ürünleri seçip doğru tekniklerle uygulamaktır. Yoksa ne yaparsanız yapın aksi uygulamalar çirkin bir görüntüye sebep olabilir. Genellikle gelinlerin en anlamlı günleri için tercihi olan porselen makyaj  son dönemlerde çok moda. Fakat dikkat etmeniz gereken bir nokta var. Porselen makyaj ile normal makyaj farklarını bilmek.

Porselen makyaj nedir?

Porselen makyaj, doğru makyaj malzemeleri ile evde yapabileceğiniz, cildinizin daha pürüzsüz ve kusursuz görünmesini sağlayan bir makyaj stili olarak tanımlanabilir. Sivilce, sivilce izleri, lekeler, gözenekler ve pürüzler gibi cilt problemlerini gizlemek isteyenler için profesyonel nişan makyajı, sade gelin makyajı gibi fotoğraf çekileceğiniz özel günlerde siz de porselen makyajı kullanmak isteyebilirsiniz. Özellikle porselen gelin makyajı, porselen makyaj malzemeleri ile yapıldığında çok daha kalıcı ve göz alıcı görünür. Sık sık televizyonda ve kırmızı halı organizasyonlarında gördüğümüz ünlü yıldızların çoğu bu makyajın nimetlerinden faydalanıyor!

Porselen makyaj malzemeleri

İster doğal porselen makyaj ister sade porselen makyaj yapmak istiyor olun ihtiyacınız olan bazı temel makyaj malzemeleri var. Bu makyaj stilinde kusursuz ten görünümü oluşturmanın çok önemli olduğunu söylemiştik. Bu nedenle makyaj bazı, ten rengine uygun fondöten, şeffaf pudra, ten renginden bir veya iki ton açık bir kapatıcı, şeftali tonlarında bir allık olmazsa olmaz.

Göz makyajınız için ise takma kirpik, maskara, siyah eyeliner, göz makyajı bazı gerekli. Dudaklarınız için göz makyajınıza göre bir karar vermelisiniz. Göz makyajınız koyuysa nüde tonlara; açıksa kırmızı, bordo gibi rujlara yönelin. Porselen makyaj malzemelerini bildiğinize göre, makyajın yapımına geçebiliriz.

Porselen makyaj nasıl yapılır?

Porselen makyaj malzemeleri ile porselen makyaj yapmak için sırasıyla aşağıdaki adımları izleyin.

Yanık tavalardaki inatçı izlerden kurtulmanın kolay yolu! Tavanız ilk günkü özelliğine bu yöntemle kavuşuyor Yanık tavalardaki inatçı izlerden kurtulmanın kolay yolu! Tavanız ilk günkü özelliğine bu yöntemle kavuşuyor

Cildinizi makyaja hazırlayın

Tıpkı porselen gibi bir cilt için cildinizi makyaja hazırlamanız önemli. Bunun için gerekli malzemelerden biri de cildinizin pürüzsüz görünmesine yardımcı olacak bir peeling olmalı. Yüzünüzü her zamanki yüz temizleme ürününüzle yıkayın. Ardından peeling ürününüzle cildinizi ölü derilerden arındırın. Böylece cildiniz gün boyu daha parlak ve ışıltılı görünecek. Ardından her zamanki nemlendiricinizi uygulayın. Cildinizin yumuşak görünmesi için cilt tipinize uygun bir makyaj bazı ile devam edin.

Doğru porselen fondöteni bulun

Porselen makyajda kalıcılığı yüksek cilt ürünleri kullanmalısınız. Özellikle porselen gelin makyajı için daha önce kullandığınız ve güvendiğiniz ürünlere yer verin. Kullanacağınız fondötene karar verdikten sonra kalıcılığı ile öne çıkan ürünü, cildinize eşit şekilde yedirin. Ürününüzün tere, suya ve bulaşmaya karşı dayanıklı olması son derece önemli, unutmayın.

Fondöteni uyguladıktan sonra göz altı kapatıcısını uygulamaya geçebilirsiniz. Göz altı kapatıcısı seçimi fotoğraflarda iyi çıkmanız için büyük önem taşıyor. Ardından şeffaf pudranızı cildinizin tamamını hafif şekilde uygulayın. Şeffaf pudralar, bildiğiniz gibi makyajınızı sabitlemek için var. Bu adım sayesinde ten makyajınızı daha kalıcı hale getirmiş olacaksınız. Son olarak şeftali tonlarındaki allığınızı elmacık kemiklerinden başlayarak hafifçe yukarı doğru uygulayın. İşte porselen ten makyajınız hazır!

Daha ayrıntılı bilgilendirme yapalım;

Porselen Makyaj Nasıl Yapılır?
 
1. İlk ve en önemli adım: Cildin temizlenmesi ve ölü hücrelerden arındırılması

Porselen makyajın kusursuz ve gün boyu kalıcı olabilmesi için cilt makyaja hazırlanmalıdır. Makyaja hazırlık aşamasında günlük temizleme jeli ve peeling kullanılabilir.

2. Nemlendirme

Temizlik aşamasının ardından cilt nemlendirilmeli ve makyaja hazır hale getirilmelidir. Eğer nemlendirme işlemi yapmadan makyaj uygulamasına başlanırsa kısa süre sonra ciltte pul pul dökülmeler oluşabilir. Bu da kusursuz bir görünüm elde etmeyi imkansız hale getirir. Cilt tipine uygun, ideal bir kremle cildin nemlendirilmesi, muhteşem bir makyaj için kusursuz bir zemin oluşturur.

3. Makyaj bazı

Uygulamanın bir sonraki adımında, makyajın kalıcılığını artırmak için makyaj bazları kullanılıyor. Makyaj bazı cilt ve fondöten arasında koruyucu bir bariyer oluştururken gözenek görünümünü de azaltıyor. Böylece pürüzsüz bir ten elde etmek mümkün hale geliyor.

4. Cilt tonunu eşitleme ve kusurları kapatma

Bu aşamada yüksek kapatıcılığa sahip, cilt tipine uygun bir fondöten seçimi son derece önemli. Benzer şekilde göz çevresine uygulanacak kapatıcının da özenle seçilmesi gerekiyor. Makyajdan daha fazla verim alabilmek için kullanacağınız ürünlerin ciltte ağırlık yaratmaması ve tüm kusurları gizleyebilecek kapatıcılıkta olması önem taşıyor.
İlk etapta fondöten yüzün her bölgesine eşit yoğunlukta olacak şekilde uygulanıyor. Hemen ardından, göz çevresi ve yüzün koyu tona sahip diğer bölgelerine kapatıcı uygulanarak renk eşitliği sağlanıyor. Bu aşamada kontür gibi uygulamalarla yüz hatlarını ön plana çıkarabilir ve daha çarpıcı boyutlu bir görünüm elde edebilirsiniz.

5. Makyaj sabitleme ve son dokunuşlar

Fondöten ve kapatıcı adımından sonra pudra kullanmak büyük önem taşıyor. Pudra, ciltteki parlamayı önlerken makyajın sabitlenmesini de sağlıyor. Dilerseniz makyaj sabitleme spreylerinden de yardım alabilirsiniz.
Unutmadan, daha canlı bir görünüm elde etmek için son olarak allık kullanabilir ve harika bir bitiş sağlayabilirsiniz. Bu beş önemli adımı geride bıraktıktan sonra makyaj uygulaması büyük ölçüde tamamlanmış oluyor. Ancak gözleri ve dudakları unutmamak gerekiyor! Göz renginizle uyumlu bir göz makyajı kusursuz görünmenizi sağlayabilir.
Dudaklarda ise rujdan önce dudak kalemi kullanarak daha dolgun net ve boyutlu bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak tekrar hatırlatmakta fayda var. Porselen makyajda mükemmelliğe ulaşmak için malzemelerin kullanım yoğunluğu ve sıralaması son derece önemli!

Porselen Makyajın Püf Noktaları

Porselen makyajın püf noktaları arasında, iyice temizlenmiş ve peeling ile pürüzlerden arındırılmış bir ciltle yola çıkmak geliyor. Yoğun yapılı cilt ürünlerinin yüzle bütünleşmesi ve pul pul görünümün ortaya çıkmaması için temizlik kadar uygun malzeme seçimi de önemli. Porselen makyaj yaparken nelere dikkat edilmeli konusunu, kaliteli aplikatör seçimi ile noktalandıralım. A’dan Z’ye tüm makyaj malzemelerini ve uygulama ekipmanlarını Watsons’ta yer alan ünlü markaların koleksiyonlarından seçebilir, hemen sipariş verip online olarak satın alabilirsiniz.

Porselen Makyaj Kaç Saat Dayanır?

Porselen makyajın önemli özelliklerinin başında uzun süre dayanması gelmektedir. Özel gün ve davetlerde tercih edilen porselen makyaj kaç saat dayanır merak edilmektedir. Porselen makyajın kalıcılığı ortalama olarak 10-14 saat arasında değişmektedir. Orta kaliteli malzemelerle yapılan porselen makyajın dayanma süresi ise 8-10 saat arasında değişmektedir.

Porselen Makyaj Bozulur Mu?

Suya dayanıklı özelliği ile bilinen porselen makyaj, terleme ve ağlama gibi durumlarda bozulmaz. Özel günlerinizde makyajınızı riske atmak istemiyorsanız porselen makyajı tercih etmelisiniz. Porselen makyaj işleminde makyaj sabitleyici kullanıldığı için 10-14 saate kadar makyajda bozulma yaşanmaz.

Porselen Makyaj Cilde Zarar Verir Mi?

Normal makyajdan farklı olan porselen makyajın cilde zarar verip vermeyeceği ile ilgili aklınızdan sorular geçiyorsa rahat olabilirsiniz. Çok aşamalı dermatolojik testlerden geçen makyaj malzemeleri cilt sorunlarına yol açmaz. Ancak yoğun kapatıcı kullanılan porselen makyajın günlük kullanılmaması önerilmektedir.

Porselen Makyaj Nasıl Silinir, Çıkar?

Porselen makyajın kalıcılığı düşünüldüğünde porselen makyaj nasıl silinir, çıkar sorularının aklınızdan geçiyor olması son derece normaldir. Bunun için kaliteli bir makyaj temizleyici satın almalısınız. Makyaj temizleyicisini makyaj temizleme pamuğuna pamuk ıslanana kadar dökün. Daha sonra bu pamuğu gözünüzün üzerine koyarak 1 saniye bekleyin. Sonrasında pamuğu kaydırarak makyajı silebilirsiniz. Bu işlemi göz dışındaki alanlar için de uygulayabilirsiniz.

Asıl merak edilen nokta ise Porselen makyaj ile normal makyaj arasındaki fark

Bakımlı olan kadınların makyaj işlemlerini her gün gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bunun için de kozmetik ürünlerini kullanarak daha güzel bir görüntü de yakalamak durumundadır. Porselen makyaj ile normal makyaj arasındaki fark konusunda da bilgi sahibi olan kadınlar tercihlerini de yapacaklardır. Günlük olarak makyaj yapmak yerine daha uzun süreli makyaj seçeneklerinden yararlanmaları söz konusu olacaktır. Porselen makyaj bu noktada devreye girecek ve yeterli işlevi ile kadınların her gün bu işlemi gerçekleştirmesinin önüne geçecektir. Normal makyaja göre daha uzun süreli bir kullanım olanağı sunan porselen makyaj da kadınların son zamanlarda tercih edeceği türde de yer almaktadır.

Tüm bu bilgiler ile kafanızdaki sorulara cevap bulmanıza yardımcı olduk sanıyoruz. Ama bu önemli notuda eklemeden bitirmeyelim; Unutulmamalı ki bazı güzellik salonlarında porselen makyaj adı altında daha fazla ücret talep edilmekte ama yapılan porselan makyaj mı? Bu nokta da normal bir makyaj ile porselen makyaj arasındaki farkların bilinmesi önem arz ediyor. 

Editör: Merve Kiraz