Kars’tan Edirne’ye yaklaşık 2 bin 83 kilometrelik mesafeyi yürüyerek kat ederek plastiğin Türkiye'nin su rezervinnne verdiği zararları anlatmaya çalışan Uluslararası Su Elçileri Federasyonu (USEF) Genel Başkanı Özgür Aydıncak, doğu gazetesi'ne çalışmalarını anlattı. Güzergah byunca yol kenarında bulunan plastik su şişesi ve poşet atıklarını da temizlediklerini belirten Aydıncak, "İnsanı Dönüştür Projemiz doğrultusunda "Plastik Terörüyle Mücadele" adıyla plastik toplama etkinliğimizi sürdürüyoruz. Bu gün yürüyüşün başladığı tarihten itibaren 18. günümüzdeyiz. Yolun sağı itibariyle yapılan tespitlerde 1 metrekareye en az 5-6 plastik materyal bulunuyor. "dedi.  Dünyada plastiklerin yüzde 97’sinin toplanamadığını belirten Aydıncak,  tek kullanımlık plastiklerin kullanımının sınırlandırılması için farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

Erzincan Diyanet Akademisi kuruldu Erzincan Diyanet Akademisi kuruldu

Tüm dünyada doğaya verilen zararları önlemeyi amaçladıklarını kaydeden Özgür Aydıncak, "Su kaynaklarını ve doğayı korumayı, dolayısı ile insanların ve diğer canlıların tüm dünyada temiz suya ve temiz gıdaya erişiminin sağlanması, sağlıklı bir yaşam biçimine ulaştırılması amacıyla toplumda farkındalık oluşturmayı ve toplumu harekete geçirmeyi, 2. yüzyılında Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyada bu konuda önder olmasını hedefliyoruz." dedi. 
Ani Ören Yeri’nden (Harabeleri) başlayan plastik çöp toplama etkinliği Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Bursa, Yalova, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ ve Edirne’nin ardından İpsala Sınır Kapısı'nda sona erecek.

Editör: Mücahit Özdemir