Uluslararası Su Elçileri Federasyonu (USEF) tarafından "İnsanı Dönüştür Projesi" kapsamında, plastik çöp toplama ve kirlilikle mücadele amacıyla düzenlenen 93 günlük çöp toplama yürüyüşü başladı.

14 Aralık'ta tamamlanacak olan etkinlik "100. Yıl Plastik Terörü Kampanyası Plastik Çöp Toplama Yürüyüşü" kapsamında mimar, mühendis, iş insanı ve çeşitli meslek gruplarından oluşan 11 kişilik ekibin bir araya gelmesiyle başladı.

Jandarma ekiplerinin de güvenlik önlemi aldığı etkinlikte katılımcılar, topladıkları plastik çöpleri çöp taksisine attı.

93 gün sürecek etkinlik Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Bursa, Yalova, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ ve Edirne’nin ardından İpsala Sınır Kapısı'nda sona erecek.

Yaklaşık 2 bin 83 kilometre boyunca katılımcılar ormanlık ve kültürel alanlar ile mezarlıklarda çalışma yapacak.

Kokular ve anılar: Kokular neden eski anıları canlandırır Kokular ve anılar: Kokular neden eski anıları canlandırır

USEF Genel Başkanı Özgür Aydıncak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ani Ören Yeri'nden İpsala Sınır Kapısı'na uzanan "İnsanı Dönüştür Projesi" kapsamında, plastik terörüyle mücadele kampanyasıyla bu malzemeden yapılmış atıkları toplama etkinliğini başlattıklarını söyledi.

Ekibin, dönüşümlü olarak kara yollarında toplayacakları plastiklerle İpsala Sınır Kapısı'nda bir plastik heykeli yapmayı düşündüklerini dile getiren Aydıncak, "Neden böyle bir çalışmayı yapıyoruz? Çünkü dünyada plastiklerin yüzde 97'si ne yazık ki toplanamıyor. Özellikle tek kullanımlık plastiklerin yoğun bir şekilde toplumda kullanılmasını engelleyebilmek, azaltabilmek ve insanları bu konuda bilgilendirebilmek için bugün yürümeye başladık." dedi. -AA

Editör: Sena ERDOĞAN