KÜLTÜR-SANAT

Pes etmemeye yemin ettiler!

Atılımlarınız başarısızlıkla sonuçlanıyorsa, bu hikayeler tam da sizin için…

Abone Ol

Başarısızlıkla sonuçlanan her girişiminizden sonra pes etmek mi geliyor içinizden? Peki ya pes etmezseniz, ne olur? İşte ünü sınırları aşmış, pes etmemeye yemin etmiş başarılı insanların hikayesi…

Stephen King

King'in kaleme aldığı ilk roman olan Carrie, 30 defa beğenilmeyerek reddedildi. Stephen King, defalarca reddedilmesine rağmen pes etmedi. Kitap yayınlanmasının ardından King'i en çok okunan yazar haline getirdi. 

Steve Jobs

Kendi şirketi Apple'da başarısız olan ürün sunumu sonucunda kovuldu. Başka bir şirket kurdu ve Apple tarafından satın alındı, daha sonra Apple'a geri döndü ve onu yeni zirvelere taşıdı.

Bill Gates

İlk şirketi Traf-O-Data büyük bir başarısızlığa uğradı. Bu başarısızlığa rağmen vazgeçmedi ve Microsoft ürününü çıkardı.

Walt Disney

Pinokyo, Bambi, Sindirella, Alice Harikalar Diyarı’nda, Peter Pan ve dahası… Bir gazetede çizerlik yapan Walt Disney,  iyi fikirleri olmadığı ve yaratıcı olmadığı düşünülerek işten kovuldu. Şu anda milyon dolarlık eğlence parkları ve yapımlarıyla piyasayı kasıp kavuruyor.

Michael Jordan

Michael Jordan’ın okul basketbol takımına seçilmediğini biliyor muydunuz? Ancak pas etmedi ve NBA'nın en önemli yıldızlarından biri oldu.

Vincent Van Gogh

Van Gogh hayatı boyunca tek tablo satabildi. O tabloyu da oldukça ucuz bir fiyata arkadaşına sattı. Fakat o hayatı boyunca toplamda 800 tablo yaptı. Onları bitirilebilmek için günlerce aç kaldı. Bugünse tabloları milyonlarca dolar gelir sağlıyor!

Thomas Edison

Birçok buluşu başarısız oldu ve birçok kez eleştirildi. Elektrik ampulünün icadı, onun adını tarih kitaplarına yazdırdı.