SAĞLIK

Parıl parıl parlayan, bembeyaz dişlere sahip olmak ister misiniz?

Çürüklerden arındırılmış sağlıklı ve bembeyaz dişler için 7 öneri…

Abone Ol

Diş macunu ve diş fırçası, diş sağlığının olmazsa olmazlarından. Ancak sadece fırça ve macun yeterli değil. Çürüklerden arınmış, sağlıklı dişler için çok daha fazlası gerekiyor. Yaşamınızda değiştireceğiniz birtakım alışkanlıklarınız ile bu süreci daha kolay hale getirebilirsiniz.

Diş sağlığı için ne yapmak gerekiyor?

1-YEME ALIŞKANLIKLARI

Şeker açısından zengin ürünlerin diş çürümesine yol açtığı biliniyor. Bu ürünleri tüketmek yerine kemik ve dişleri güçlendirmek için süt tüketin. Soda, meyve suyu ve gazlı içecekler içmekten kaçının.

2-ŞEKERSİZ SAKIZ

Sakızın diş sağlığına iyi geldiği söylenir. Ancak dikkat eşilmesi gereken ayrıntı var ki o da sakızın şekersiz olması. Şekersiz sakız çiğnemek çürümeleri önler ve kalıntıları temizler, asitleri nötralize eder, diş minesini güçlendirir.

3-DİŞ FIRÇASI

Diş fırçasını düzenli olarak temizleyin, sık sık değiştirin. Her kullanımdan sonra fırçanızı suyla durulayın ve açık havada kurumaya bırakın.

4-DİŞ İPİ

İnsanların yüzde 58'i hiç diş ipi kullanmıyor. Diş ipi kullanarak kalıntılardan kurtulun ve dişlerin ömrünün uzamasını sağlayın. Düzenli kullanımda ağız kokusunu da geçirdiğini göreceksiniz.

5-HEKİM

Diş hekimlerine kontrole gidin. Dişlerinizde ağrı olmasını beklemeyin. Dişler ne kadar temizlenirse temizlensin mutlaka kalıntı kalır. Hekiminiz dişlerinizin arka ve ön kısmındaki diş eti çizgisinin yakınını temizleyerek plak ve tartarları giderir.

6-TAKVİYE

B vitamini ve demir içeren tam tahıllı yiyecekler yiyin. Tam tahıllar, kalsiyumun emilmesine ve dişlerinizin güçlenmesine yardımcı olur.

7-HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI 

Dişleriniz söz konusu olduğunda, dişlerinizi çürümeye karşı doğal olarak korumak için hindistancevizi yağı kullanmayı deneyebilirsiniz.