Para biriktirmek günümüzde artık neredeyse imkânsız. Hatta insanlar borç içinde yaşam sürüyorlar. Zor olsa da bir süre sadece temel ihtiyaçlarınızı karşılayarak borçlardan kurtulup az da olsa para biriktirin.

Elinde olanlar üzülecek! Ünlü araba markası iflas etti Elinde olanlar üzülecek! Ünlü araba markası iflas etti

PARA BİRİKTİRMENİN KOLAY YOLLARI

Tersine yaşayın: Önce birikim yapmak istediğiniz parayı kenara ayırın. Ardından harcamalarınızı ona göre yapın. Böylece mecburi olan harcamaları yapar diğerlerini yapmazsınız.

5 yıl sonrasına plan yapın: 5 yıl içinde ne yapmak istediğinizi düşünün ve ona adapte olarak ona ulaşmaya çalışın.

Kural koyarak kurallara uyun: Mecburi olmayan harcamaları yapmayacağınıza dair kurallar belirleyin. Bir şeyler almadan önce üst sınırınızı mutlaka belirleyin.

Gösterişsiz yaşayın: Pek çok zengin insanın gösterişsiz yaşadığını biliyor muydunuz? Sizde adeta gizli bir zenginmiş gibi gösterişsiz yaşayın.

Bütçe kaydı yapın: Yapacağınız ve yapmak istediğiniz harcamaları not edin. Böylece ne kadar paraya ihtiyacınız olduğunu daha iyi bilir ve ona göre harcama yaparsınız.

Gelirinizi artırın: Mümkünse sizi fazla yormayacak ek bir iş bulun. En azından bir süreliğine. Bu işte kazandığınız parayı harcamamaya sadece biriktirmeye çalışın.

Editör: Yasemin Dülgeroglu