KÜLTÜR-SANAT

Oyuncuların aldığı maaşlar yine dudak uçuklatıyor

Yeni sezonda oyuncular ne kadar kazanacak?

Abone Ol

Oyuncular, tiyatro, sinema, dizi ve reklam filmleri gibi yapımlarda rol alarak performanslarını sergileyip diğer mesleklerde olduğu gibi ücret alıyorlar. Tüm oyuncular yönetmenin isteği doğrultusunda belirli bir rolü canlandırırlar ve karakterlerini oluşturmak için hazırlık yaparlar. Sahne veya kamera önünde performanslarını sergilerken, duygusal derinlik, inandırıcılık ve dikkat çekici bir performans sunmaya çalışırlar.

Oldukça ün getiren ve zorlu bir iş olan oyuncuların ücretleri yaklaşık olarak ne kadar dersiniz?

Türkiye'de bir oyuncunun ortalama aylık maaşı, tiyatro ve dizi oyuncuları için bölüm veya oyun başına 25.000 TL ile 120.000 TL arasında değişiyor. Ünlü oyuncular veya sinema filmlerinde başrol oynayan oyuncular diğerlerine göre daha yüksek maaşlar almaktalar. Oyuncuların maaşları, projenin süresi, oyuncunun statüsü, projenin yayın platformu, oyuncunun menajerlik ücreti gibi faktörlerden de etkilenmekte.

Tanınmış oyuncuların aldığı maaşlara örnekler ise şöyle;

Burak Özçivit: 250 bin TL, aylık 1 milyon TL - Halit Ergenç: 250 bin TL, aylık 1 milyon TL- Kıvanç Tatlıtuğ: 200 bin TL, aylık 800 bin TL- Kenan İmirzalıoğlu: 200 bin TL, aylık 800 bin TL- Serenay Sarıkaya: 150 bin TL, aylık 600 bin TL