Genellikle insanlar sağlıklı olduklarında bunu az çok anlar ve hissederler. Organlar yapması gereken görevi tam anlamıyla yaptığında herhangi bir sağlık sorunu çıkmaz. Peki, nasıl anlaşılır? İşte sağlıklı bir insan olduğumuzu gösteren 8 işaret.

PÜRÜZSÜZ ve NEMLİ DUDAKLAR

Dudaklar beslenme durumu ve yeterince su alımı olup olmadığı hakkında işaret verir.  Kuru, çatlamış dudaklar genellikle susuzluğu veya vitamin ve mineraller yönünden eksiklik olduğunu işaret eder. Yumuşak ve nemli dudaklar ise iyi beslenme ve yeterli su alındığını işaret eder.

BÖBREKLERİN İYİ ÇALIŞTIĞININ İŞARETİ

Şaşırtıcı olabilir ancak idrar rengi önemli bir sağlık işaretidir. Berrak veya açık sarı idrar genellikle iyi su içtiğimizi ve böbreklerimizin düzgün çalıştığını gösterir. Koyu sarı idrar dehidratasyon veya diğer sağlık sorunlarını gösterebilir.

SAĞLIKLI BAĞIRSAK HAREKETLERİ

Bağırsak hareketleri neredeyse vücudun her noktasını etkiler. Bağırsak hareketlerinin düzenli olması sindirim sisteminin iyi çalıştığının işaretidir.

ADET(REGL) DÖNGÜSÜ

Üreme sağlığı için önemli rol oynayan adet döngüsü önemli işaretlerden biri. Aşırı ağrı veya diğer komplikasyonlardan uzak, tutarlı bir döngü, hormonal dengenin istikrarlı olduğunu ve üreme organlarının iyi çalıştığını gösterir.

KİLOYU KORUMA

Sürekli kilo alıp vermemek aynı kiloyu istikrarlı bir şekilde korumak iyi bir sağlık göstergesidir. Hızlı kilo kaybı veya alımı kilodaki dalgalanmalar metabolik bozukluklar veya duygusal stres gibi altta yatan sağlık sorunlarının işareti olabilir.

Cildin yağ ve kirden tamamen arınmasını sağlıyor! Mucizevi kavun çekirdeklerinin faydalarına inanamayacaksınız Cildin yağ ve kirden tamamen arınmasını sağlıyor! Mucizevi kavun çekirdeklerinin faydalarına inanamayacaksınız

YARALARIN İYİLEŞME HIZI

Yaralar, kesikler, morluklar hızlı bir şekilde iyileşiyorsa bağışıklık sisteminde ki iyi durumun işaretidir. Bu vücudun kendini iyi bir şekilde onardığını gösterir. Ancak yavaş iyileşme durumları bağışıklık sisteminde sorun olduğunu gösterir.

DİNLENMİŞ UYANMAK

Bazen sabahları dinlenerek uyanmak yerine yorgun uyananlar da olabilir.  Bir gece uykusundan sonra dinlenmiş ve tazelenmiş hissetmek, iyi sağlığın en iyi işaretlerinden biridir. Bu durum vücudun yeterli ve sağlıklı uykuyu aldığını gösterir.

NADİREN HASTALANMA

Sık sık hastalanma durumu, hemen enfeksiyonlardan etkilenme durumu bağışıklık sisteminin kötü çalıştığını gösterir. Dolayısı ile bir kişi  kolayca soğuk algınlığı veya başka bir enfeksiyona yakalanmıyorsa, bu bağışıklık sisteminin iyi çalıştığının bir işaretidir.  Öte yandan hastalık durumlarında hemen iyileşme de iyi ve sağlıklı bir vücudun işaretidir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu