ERZINCAN

Ordu Caddesi Trafiğe kapanıyor mu ?

Erzincan'da, memleketin araç trafiği açısından en yoğun olan Ordu Caddesi üzerinde yayalaşma çalışmaları yapıldığı öğrenildi

Abone Ol

Erzincan'ın en işlek caddelerinden birisi Ordu Caddesi. Bu caddenin haftanın belli günlerinde araç trafiğine kapatılmasıyla ilgili olarak çalışma yürütüldüğü öğrenildi. 

Yürütülen bu çalışma ile ilgili bazı denemelerin yapılabileceği, insanların memnuniyetine göre konunun sürdürülebileceği ile ilgili bilgiler edinilirken bazı esnaflar konuya fikir aşamasındayken bile tepki gösterdi. 

Erzincan'ın araç trafiğinin en yoğun gözlendiği bir cadde üzerinde yapılacak yayalaştırma çalışmasının esnaf için kötü yönde gelişebileceğini söyleyen cadde esnafı bu konuda esnafın da düşünülmesini istiyor. 

Araç kalabalığını, ordu caddesi boyunca absörve eden Ordu caddesindeki araçları kaldıracak bir otopark olmamasından yakınan esnaf Erzincan'ın yerleşim planının da trafik planının da Ordu caddesinde yapılacak bir yayalaşma projesine uygun olmadığını belirtiyor. 

ORDU CADDESİ'NE ALTERNATİF YOL YOK

Ordu Caddesi üzerinde haftanın belli gün veya saatleri arasında yapılması planlanan yayalaştırma çalışması için öncelikle alternatif yolların inşa edilmesi gerektiğini belirten esnaf bu aşamada yapılacak yolun araç trafiğine kapatma işleminin karmaşadan başka bişey getirmeyeceğini belirtiyor.

Bu yöntemin uygulanması durumunda Askerlik Şubesi kavşağındaki ışıklandırma sisteminin tamamen değiştirilmesinin gerekliliğini dile getiren vatandaşa göre alternatifi olmayan yollarda bu uygulamanın gerçekleşemeyeceği kanaati var. 

BİR DENEMEDEN NE ÇIKAR

Bu konu ile ilgili olarak Erzincan Belediyesi ile bu işin fikir babası olan valilik arasında sadece bir kaç konuşmanın gerçekleştirildiği öğrenilirken bu konuda henüz tam bir karara varılmadığı öğrenildi. Ancak yapılacak uygulamanın denenmeden bir neticeye varılmayacağını belirten yetkililer önce bir deneme yapılacağını, bu deneme neticesinde son kararın verileceğini ifade ediyor.