Binlerce kabile içinden bazılarını tanırken bazılarının adını bile bilmiyoruz. Ancak öyle kabileler var ki isimlerinden çok gelenekleri dikkat çekiyor. İşte kabilelerin ilginç gelenekleri…

HİJRALAR: ÜÇÜNCÜ CİNSİYETİ KABUL EDENLER

Hijra kabilesi  trans bireylerin resmen kabul edildiği bir kabile. Bu kabilede her şey biraz farklı. Aslında onlar birer kabile değil ama Babür İmparatorluğu’ndan gelen aynı köklere sahip ve cinsel yönelimleri farklı olan kişiler. Hijra kelimesi ise ayrık anlamına geliyor ve bu grup için kullanılıyor. Erkek olarak doğan Hijralar, Narwaan ismi verilen ayin ile hadım ediliyor ve trans olarak ilk hayatlarına adım atıyorlar.

Yazarlar Birliği, Kurucu Başkan Mehmet Doğan’ı andı Yazarlar Birliği, Kurucu Başkan Mehmet Doğan’ı andı

MASAİ: TÜKÜREN KABİLE

Bu kabilede ki insanlar selamlaşırken tükürüyorlar. Eğer selamlaşma sırasında tükürme olmazsa bu8 yanlış kabul ediliyor. Ayrıca yeni doğan bebeklerin de yüzüne tükürüyorlar.

HAMAR: DAYAK YİYEN KABİLE

Erkekliğin ıspatı önemli olan bu kabilede, erkekliğini ispat etmek isteyen kabilenin üyeleri dayak yiyor. Herkese açık bir meydanda önce dans ettirilen genç erkek, ardından kız arkadaşları ve ailenin büyükleri tarafından sopayla dövülüyor. Oluşan yaralar ise bir gurur kaynağı olarak sergileniyor.

TİDONG KABİLESİ: TUVALETE GİTMEYEN KABİLE

Endonezya topraklarında ki bu kabilede yeni evlenen çiftlerin, evlendikten sonraki 3 gün içinde duş almaları, tuvalete gitmeleri ve cinsel ilişkiye girmeleri yasak. Bu şekilde çiftin mutlu bir evliliği ve sağlıklı çocukları olacağına inanılıyor. Bu gelenek de yıllardır kabile içerisinde devam ediyor.

PAPUA YENİ GİNE KABİLELERİ: ÖLÜ YAĞINI ÇIKARAN KABİLE

Papua Yeni Gine’nin dağlarında yaşayan kabilede ki kişiler ölen kişinin yağlarından faydalanarak güçlü olacaklarına inanıyor. Ölen kişilerin ayak, diz ve dirseklerine delikler açarak bedeni asıyorlar. Daha Sonra vücutta bulunan tüm yağı çıkarıp ve ölen kişinin ailesine veriyorlar. Çıkarılan bu yağı önce kendi vücutlarına sürüyorlar. Kalanını ise yemeklere katıyorlar. Bu şekilde ölen kişinin özellik ve güçlerinin kendilerine geçeceğine inanıyorlar.

Editör: Yasemin Dülgeroglu