EĞİTİM

Okul başarısı için çocuklara ve ebeveynlere ortak sorumluluklar düşüyor

Eylül ayıyla beraber okullar açıldı ve öğrencileri başarı telaşı sarmaya başladı. Öğrencilerin başarılı olmaları için ailelere de büyük rol düşüyor. Peki ebeveynlerin sorumlulukları neler?

Abone Ol

Ders zili çaldı, telaş başları. Okulda gerçekten başarılı olmak isteyen ve çaba gösteren öğrencilerin ailelerine de önemli rol düşüyor. Tabi ki öğrencilerinde yapması gerekenler var. Uzmanlar konu hakkında görüşlerini ifade ediyorlar. Peki hem öğrenciler hem aileler başarılı bir okul hayatı için neler yapmalı?

Sınavlar öğrencilerin başarılarını takip etmeleri için önemli detaylar. Tüm sınavlardan başarıyla geçebilmek için uyulması gereken bazı şartlar var. İşte detaylar…

HER ÖĞRENCİ FARKLI YÖNTEM UYGULAYABİLİR

Ders çalışırken her şeyi öğrenmek için pek çok yol var. Kimisi okuyarak ezberleyerek çalışıyor, kimisi yazarak. Önemli olan çocuğun hangi yolla daha iyi öğrendiğini bilip ona göre hareket etmek. Yeteneklerin hangi yönde olduğunu bilmek çocukların daha iyi öğrenmelerini sağlar. Uzmanlar bu sebeple tek bir çalışmaya bağlı kalmamak gerektiğini çocuğun öğrenme yeteneğine göre hareket etmek gerektiğini vurguluyor.

KONSANTRASYONU SAĞLAMADAN HİÇ BİR ŞEY MÜMKÜN DEĞİL

Özellikle dersi anlatılırken dinlemek, derse adapte olabilmek çok önemli. Onun devamında ise öğrenilen dersi evde yeniden konsantre olarak çalışmakta çok önemli. Bunun için çevrede fazla uyarıcı olmamasına dikkat etmek gerekiyor. Çevresel faktörler en aza indirilerek öğrenci derse hazırlanmalı.

ANNE VE BABALARIN BÜYÜK SORUMLULUĞU

Ders çalışıp başarılı olmak sadece çocukla ilişkilendirilse de aslında ailelere de büyük rol düşüyor. Uzmanlar ebeveynlerin çocuğun ders çalışacağı saatlerde ortamı uygun şekilde hazırlamalarının öneminden bahsediyor. Belli bir yaşa gelene kadar çocuklara sorumluluklarını hatırlatıp takip etmekte ebeveynlere düşüyor.

KİTAP OKUMAK BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Sınavlarda başarılı olmanın pek tabii birçok yolu var. Bunlardan en önemlisi de çocuklar çok fazla önemsemese de kitap okumak. Kısa vadede faydası gözle görülmeyen kitap okuma alışkanlığı çocuklara sınavlarda başarı sağlıyor. Çünkü daha fazla kitap okuyan çocuklar, okuduğunu daha iyi anlayabiliyor ve kendini iyi ifade edebiliyor.