ERZINCAN

Off Road yarışması ve Erzincan

Abone Ol

Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Erzincan Off-Road Kulübü tarafından düzenlenen 18. off-road yarışları Erzincan'da başladı.

Tepeler mevkiinde bulunan Geçit Mahallesi TOKİ Konutları'nda oluşturulan parkurda gerçekleşen yarışlara 22 ilin 30 kulübünden toplam 70 araç katılıyor. Bu iller arasında Erzincan, Erzurum, Artvin, Gümüşhane, Giresun, Sivas ve Ordu da bulunuyor. Geçit Tokiler ile Kurutilek köyü arasında kalan, atış talim alanı bölgesinde gerçekleştirilen yarışlarda bazı kazalar da yaşandı. Zaman zaman rüzgarın etkisini artırdığı müsabaka bölgesinde gözün gözü görmediği, kısa süreli yağmıur geişleri de gözlendi.

Yarışmacılar çamur, rampalar ve "cehennem çukurları" olarak adlandırılan zorlu çukurlarla dolu parkurda mücadele ettiler. Bazı yarışmacıların parkurlarda zorlandığı gözlendi. Bazı araçlar çamura saplandıkları için kepçe ve kurtarma araçlarıyla çıkartıldı. Yarışa vatandaşların ilgi gösterdiği görülürken yarışın sonunda dereceye giren sporcular çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Erzincan Off Road Kulübünün başkanı Fuat Çağlı, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.