31 Ocak 2023 tarihinde dünyaya gelen SMA Tip1 hastası Nilperi bebek için Erzincan Valiliği'nden gerekli izinlerin alınmasıyla birlikte “Nilperi’ye Nefes Ol” kampanyası başlatıldı. Kampanyaya destek olmak isteyen Erzincan Lisesi ise Nilperi bebek için kermes düzenledi. Yaklaşık 200 bin TL toplanan kermesin etkisi toplanan paradan daha büyük oldu.

Kermesle birlikte neredeyse tüm Erzincanlılara adını duyuran Nilperi bebek için Erzincan’da çeşitli organizasyonlar düzenlendi. 
Düzenlenen organizasyonlarla ilgili konuşma yapan Nilperi bebeğin annesi Pınar Işık Güler, “Erzincan Lisesi’nden yaklaşık 200 bin TL’ye yakın yardım aldık. Ancak maddi yardımların yanı sıra düzenlenen etkinlikle birlikte sesimizi duyurduk. Etkinlikten sonra Erzincan halkından güzel geri dönüşler almaya başladık.  Zaten düzenlenen kermesin amacı bu yöndeydi. Sesimizi duyurmaktı amaç. Maddi açıdan çok iyi bir ivme yakalayamamış olsak da güzel bir başlangıç yaptık.” ifadelerini kullandı.

Nilperi babak ve ailesi_1280x853

Soğuk havalarda Erzurum’un “Herle Aşı” çorbasıyla içinizi ısıtın: Üstelik sadece 2 malzemeyle yapılıyor Soğuk havalarda Erzurum’un “Herle Aşı” çorbasıyla içinizi ısıtın: Üstelik sadece 2 malzemeyle yapılıyor

YETERLİ DEĞİL!

Nilperi için düzenlenen yardımlarla ve vaat edilen bağışlarla toplanması gereken miktarın sadece yüzde 10’luk bir kısmı tamamlandı. Alınan bilgilere göre Erzincanlı iş adamlarının çoğuna henüz ulaşılamadı. Bu anlamda Nilperi için düzenlenen kampanyalara Erzincanlı iş adamlarının ve özellikle Erzincan’da görev yapan siyasilerin destek olması bekleniyor.

Ailenin ilk bebeği olan Nilperi için yardım çalışmaları devam ederken evlatlarının iyileşeceği günü bekleyen anne ve baba Erzincan halkından yardım bekliyor.
 

Senanur ERDOĞAN

Editör: Sena ERDOĞAN