Öğrencilerden Hayvanları Koruma Günü duyarlılığı Öğrencilerden Hayvanları Koruma Günü duyarlılığı

Erzincanlı Güler ailesinin ilk çocuğu SMA hastası Nilperi’nin ilacı ailesinin Almanya’ya taşınıp, baba Halil Güler'in sigortalı bir işe başlaması ile Alman Devleti tarafından karşılandı. Almanya' da hastaneye yatışı yapılan minik Nilperi, tedaviye başladı.

Süreç ile ilgili açıklama yapan Nilperi'nin annesi Pınar Güler, “İlacı Alman Sigortası karşıladı. İş verenimiz bize ulaştı, böyle bir imkânın olduğunu, istersek gerekli her aşamada destek olabileceğini söyledi. Söylediği her şeyi fazlasıyla da yaptı. Bizi buraya getirdi, bu sayede ilacımızı aldık.

Nilperi’nin tedavisinde hastane sürecimiz devam ediyor. Şükür ki şu an iyi durumdayız. Yakın zamanda her şey yolunda giderse hastane çıkışımızda yapılacak. İlacın bazı yan etkileri var önemli bir durum olursa diye gözetim altında tutuyoruz.

İlaç %98 kas kaybını önleyebilir etkiye sahip buda yaşıtlarıyla aynı şekilde ilerleyebilir anlamına geliyor. Hastalığın tamamen bitmesi söz konusu değil, her şey yolunda giderse kas kaybı olmadan normal bir şekilde ilerleyebileceğiz.” dedi.

Nilperi’nin tedavisinden artan para SMA hastası olan 1’i Erzincanlı diğerleri Trabzonlu toplam 4 çocuğa pay edildi!

Nilperi’nin ilacı için toplanan paradan geriye artan miktarın diğer SMA hastası olan yavrularımız Alparslan dahil 4 bebeğe farklı miktarlarda dağıtıldığı öğrenildi.

Alparslan Bebek’de tıpkı Nilperi gibi yardım bekliyor

15 günlükken SMA Tip 1 teşhisi konulan Alparslan Zeyd Rüzgar için de yurt dışında olan gen tedavisi için yardım kampanyası başlatılmıştı. Baba Serhat Hasan Rüzgar yaptığı açıklamada, "Trabzon'daki çocuklarımızın kampanyası tamamlanmak üzereydi, Nilperi'den kalan miktarın bir kısmıyla kampanyaları sonlanmış oldu. Bizim kampanyamızda şuan %6'da. Nilperimizden geriye kalanın belli bir kısmı da Alparslan'ımıza aktarılacak. Para hafta içerisinde büyük ihtimalle hesabımıza geçmiş olacak. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Topuğundan alınan kan örneği sonucunda ölümcül SMA Tip 1 teşhisi konulan Alparslan bebek için başlatılan yardım kampanyası hayırsever vatandaşların ilgisini bekliyor.

Askeri Personel olan baba Serhat Hasan Rüzgar ve Öğretmen olan Anne Esra Rüzgar tüm çevrelere seslenerek kas kaybının ilerlememesi için bir önce gereken paranın temin edilerek çocuklarının tedavi olmasını istiyor.

Minik Alparslan Zeyd Rüzgar için Valilik onaylı açılan hesap numaraları şöyle;

VALİLİK ONAYLI IBAN NUMARASI; ALICI ALPARSLAN ZEYD RÜZGAR

VAKIF BANK ERZİNCAN ŞUBESİ

TL; TR28 0001 5001 5800 7334 2562 53

DOLAR; TR32 0001 5001 5804 8024 3895 48

EURO; TR75 0001 5001 5804 8024 3895 50

Editör: Merve Kiraz