SAĞLIK

Mucizevi bir maske: Tıkalı gözenekleri açıp cildin yağını temizliyor

Pek çok kişi cildine maske uygulaması yapar. Ancak önemli olan doğru maskeden yardım almaktır. Kil maskesi cilde çokça fayda sağlıyor.

Abone Ol

Kil maskesi ciltte birikmiş yağları temizleyip cilt dokusunu güzelleştirir. Öte yandan tıkalı gözenekleri açar ve kan dolaşımını hızlandırır. İçinde ki mineraller sayesinde cilde daha pek çok faydası var. Peki, kil maskesi nedir? Nasıl kullanılır ve faydaları neler?

Kil maskesi nedir?

Kil maskesi uzun yıllardır bilinen ve en çok kullanılan klasik cilt bakım maskelerinden biri. Bu maske cilt bakımı için yararlanılan doğal ürünler arasındadır. Her tip cilt yapısına göre kil türleri bulunsa da herhangi bir alerjik reaksiyon durumuna karşın öncesinde doktora başvurmak faydalı olur.

Kil maskesinin faydaları neler?

Tıkalı gözenekleri açar

Ciltte ki tıkalı ve tembel gözenekler zaman içerisinde sivilce oluşumuna sebep olabilir. Kil maskesi gözeneklerde oluşan yağ ve kirin temizlenmesine fayda sağlar.

Cilt dokusunu pürüzsüzleştirir

Düzenli ve doğru olarak kullanılan kil maskesi cilt yüzeyinde bulunan ölü deriyi arındırarak pürüzsüz bir görüntü oluşmasını sağlar. Bunu ciltteki ölü deriyi pul pul dökerek yapar.

Ciltte oluşan yağı temizler

Makyaj ürünleri, kremler, sıcak hava ve çeşitli sağlık sorunları zamanla ciltte yağ bezeleri oluşmasını sağlar. Kil maskesi ciltte ki yağ tabakasını arındırmaya yardımcı olur.

Kil maskesi nasıl yapılır ve nasıl kullanılır?

Öncelikle önemli olan cilt türüne uygun kilin seçilmesi. Kil, papatya, gül veya maden suyu ile karıştırılarak uygulanabilir.

Yapılışı:

Kili suyla veya söylediğimiz sıvılardan biri ile karıştırıp krem kıvamına getirin. Yüzünüzde ince bir katman olacak şekilde sürüp 10 dakika kurumasını bekleyin. Donmaya ve çatlamaya başlayan maskeyi ılık su ile durulayın.

Kil maskesi kaç günde bir yapılmalı?

Maske kullanımları kişiden kişiye değişmekle beraber haftada bir uygulanması doğru olur. Ancak yine de emin olmak isteyenlerin uzmana danışmasında fayda var.