Pek çok gıdanın suyunu düzenli olarak tüketmek vücuda şifa etkisi yapar. Günlük beslenme rutinine ek olarak alınabilecek bazı gıdaların suyu ile vitamin, mineral ve bağışıklık bakımından güçlenebilirsiniz. Bu besinlerden biri sarımsak. Sarımsak suyunun sağlığa faydaları saymakla bitmiyor.

SARIMSAK SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Yüzyıllardır yemeklere verdiği lezzetle ve doğal şifa kaynağı olmasıyla bilinen sarımsağın kendisi kadar suyu da faydalı. Sarımsak suyu sarımsağın faydalarını daha etkili şekilde almanızı sağlayan güçlü bir doğal içecek.

İçeriğinde bol vitamin ve mineral barındırması sarımsak suyunu, sağlık açısından faydalı hale getiriyor. Düzenli tüketildiğinde vücut için koruyucu ve iyileştirici etkiler sağlayan sarımsak suyunun faydalarına daha yakından bakalım.

Sarımsak suyunun faydaları

Bağışıklığı kuvvetlendirir

İçeriğinde barındırdığı antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini destekler. Soğuk algınlığı grip gibi hastalıklara karşı sizi korur.

Kalp sağlığını destekler

Sarımsak suyu, kan basıncını düzenleyip kötü kolesterol seviyesini düşürerek kalp ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaratır.

Sindirime yardımcı olur

Sarımsak suyu tüketmenin sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunuyor.  Mideyi rahatlatır, sindirimi kolaylaştırır ve bağırsak hareketlerini hızlandırarak kabızlık gibi sorunların önlenmesine yardımcı olur.

Cildi güzelleştiriyor

Burun estetiği ameliyatı riskleri neler? Ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli Burun estetiği ameliyatı riskleri neler? Ameliyat sonrası nelere dikkat edilmeli

İçerdiği antioksidanlar sayesinde ciltte ki serbes radikalleri nötralizeeden sarımsak suyu cilt üzerinde olumlu fayda sağlar. Akne ve sivilce gibi cilt sorunarına karşı savaş açar.

SARIMSAK SUYU TARİFİ

Malzemeler:

5 diş sarımsak

1 su bardağı su

Yapılışı:

Sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın ya da ezin. Bir tencereye 1 su bardağı suyu ekleyin ve kaynatın. Su kaynadıktan sonra doğradığınız sarımsakları suya ekleyin. Ocağın altını kapatın ve karışımı 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Karışımı süzerek sarımsak suyunu elde edin. Bu suyu ılık olarak tüketebilir veya soğutarak kullanabilirsiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu