SAĞLIK

Mutfakta zehirlenmeye neden olan 5 besin

Evinizden uzak tutmanız gereken dünyanın en zararlı 5 besini...

Abone Ol

Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda vücudu yavaş yavaş zehirleyen, oldukça zararlı besinler belli oldu. İşte hayati risk oluşturan, hastalıkları tetikleyen dünyanın en zararlı 5 besini...

Bulyon:  İçeriğindeki monosodyum glutamat ile kimyasal bir maddeye dönüşen bulyonlar,  vücutta fazla su tutulumuna ve yüksek tansiyona neden oluyor.

Kızartılmış Nugget Ve Şinitzeller: İşlenmiş etlerden yapılan nugget ve şinitzel, yüksek miktarda şeker, yağ ve koruyucu madde içerir. Tavuk ise içerisinde yok denilecek kadar az bulunur.

Margarin: Laboratuvar ortamında oluşturulan margarinler, yemeklerde kullanılıyor. Ancak margarin gibi doyurulmuş zararlı bitkisel yağlar, kalp damarlarını tıkayarak hayati risk taşıyan kronik hastalıklara da zemin hazırlıyor.

İşlenmiş Et Ürünleri: Salam sosis gibi işlenmiş et ürürnlerinin içerisinde dayanıklılığını artırmak için nitrit bulunur. Karaciğer kanserinden, akciğer kanserine ve hatta lösemiye kadar birçok hastalığa neden olabilir.

Asitli İçecekler Ve Enerji İçecekleri:  Tamamen şeker deposu olan asitli ve enerji içecekleri böbrek hastalıklarından obeziteye kadar pek çok hastalığa neden olur. Ayrıca diş çürümesine neden oldukları bilinir.