SAĞLIK

Metabolizmayı hızlandırma yöntemleri

İdeal kiloya ulaşmak için metabolizmayı hızlandırmak gerekir. İşte metabolizmayı hızlandırırken kesin sonuç alacağınız o yöntem!

Abone Ol

Yeterli su içmenin, yeterli egzersiz yapmanın, sağlıklı ve dengeli beslenmenin metabolizmayı hızlandırdığı biliniyor. Peki bunlar dışında metabolizmayı hızlandırmak için neler yapılmalı? Uzmanı açıklıyor!

Yenilen yiyeceğin enerjiye dönüştürülmesi ve aynı zamanda nefes alma ve kan dolaşımını aktifleştirme süreci olan metabolizma ideal kiloya ulaşma notasında önem arz ediyor.

Vücut tipi, cinsiyet ve yaş metabolizma açısından en önemli faktörler arasında yer alıyor. Bu faktörler çevçevesinde metabolizma hızlanabiliyor ya da aksi şekilde yavaşlayabiliyor.

Peki metabolizmayı hangi yöntemler hızlandırıyor?

  1. Koşarken, yüzerken veya bisiklete binerken normal hıza dönmeden önce 30 saniyelik aralıklarla hızı artırmaya çalışmak etkili yöntemlerden biri. 
  2. Kilo vermeye çalışırken normalden çok daha az kalori tüketmeye çalışmayın. Bunun yerine dinlenme metabolizma hızına yetecek kadar kalori alın.
  3. Güç antrenmanları yani direnç antrenmanları metabolizmayı, gücü ve dayanıklılığı artırır.
  4. Trans yağları tüketmek metabolizmayı olumsuz yönde etkiler. Süreçte trans yağ tüketiminı kontrol altına almak gerekir.
  5. Protein tüketmek toklok hissi verir aynı zamanda metabolizma hızını artırır.
  6. Kafein merkezi sinir sistemini hızlandırır ve böylece metalobilizma da hızlanmış olur. Ancak bilinmesi gerekir ki metabolizmanın kafeinden sağladığı destek küçük olduğundan kiloda değişim olmayabilir.
  7. Mümkün olduğunca ayakta durmak ve hareket etmek metabolizmaya fayda sağlar.