ERZINCAN

Memleketini plakasında taşıyor

Belçika'da ikamet Eden Zülfikar Arslan, memketine kesin dönüş yaptı. Aracının plakasıyla dikkat çeken Arslan, kırmızı yazılı ERZINCAN plakalı aracıyla Erzincan'da...

Abone Ol

Memleket sevdası, özellikle uzaklarda olanlar için ayrı bir ayrıntı. Her aracına bindiğinde, her sokakta aracıyla turladığında memleket sevdasını canlandırmayı amaçlayan bir gurbetçimiz, Erzincan ismini Belçika'da da göstermek, gurur duyduğu memleketini herkese göstermek için özel bir yöntem düşündü.

Zülfikar Arslan  isimli gurbetçi, Erzincan'a kesin dönüşünü taçlandırmak amacıyla aracının plakasınıda memleketinin ismiyle şereflendirdi. Ekstra ödemeler yaparak aracına Erzincan yazılı plaka taktıran Arslan, lüks otomobili ile Erzincan sokaklarında tur atıyor.

"Memleketimin ismini koymuşum. Memleket, gurbette iken insanın burnunda tütüyor" diyen Arslan bundan sonra Erzincan'a kesin dönüş yaptığını belirtiyor. Arslan her 5 yılda bir aracı ile yurt dışına giderek aracını Türkiye'de kullanmaya devam edebilecek. Ancak Arslan'ın planı 5 yıl sonra bu aracını satıp yeni bir araçla Erzincan'a gelmek.

 dogugazetesi.com ailesi olarak Arslan'a "memleketine hoş geldin" dileklerimizi iletiyor, kazasız sürüşler diliyoruz.