Alınan bilgilere göre Anagold tarafından işletilen Çöpler köyü yakınlarındaki altın madeni tesisinde, başka kayıplar da var.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu onuruna veda yemeği düzenlendi Gençlik ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu onuruna veda yemeği düzenlendi

İddiaya göre facianın yaşandığı Anagold madeninde 100 kişilik konteyner kent bulunuyordu. Söz konusu konteyner kent toprak kaymasından önce boşaltıldı. Konteynerların içerisinde yalnızca 10 işçi kaldı. Toprak kayması meydana geldiğinde ise konteynerda ki işçilerden 9'una bir daha ulaşılamadı. 

Söz konusu faciada daha fazla kayıp olduğu iddia edilirken konteyner dışında Anagold altın madeninde ki kamyonet ve kepçelerde çalışan işçilerden de haber alınılamadığı iddia edildi.

Öte yandan; Erzincan Valiliği, İliç ilçesinde bir maden ocağında toprak altında kalan işçilerin kurtarılması için yoğun bir arama kurtarma çalışması başlatıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninin bulunduğu alanda meydana gelen toprak kaymasına ilişkin, "Devlet olarak tüm imkanlarımızla sahadayız." ifadesini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Erzincan'da bir maden sahasında meydana gelen heyelanı araştırmak üzere 3 başmüfettiş ve 1 müfettişin görevlendirildiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan’ın İliç ilçesinde maden sahasında yaşanan toprak kaymasında 9 kişiye ulaşılamadığını söyledi. Yerlikaya, bölgede 400 personelle arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü ifade etti.

 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Erzincan'daki toprak kaymasıyla ilgili adli soruşturma başlatıldığını ve 4 Cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini bildirdi.

Editör: Sena ERDOĞAN