Başarı asla tesadüf değildir! Başarılı insanlarda bulunan ortak özellikler Başarı asla tesadüf değildir! Başarılı insanlarda bulunan ortak özellikler

Göz makyajı teknikleri nelerdir? En iyi göz makyajı teknikleri hangileri? Birbirinden farklı envaiçeşit göz makyajı içinde en iyi göz makyajı tekniklerini ve uygulama aşamalarını sizin için bir araya getirdik.

Göz makyajı teknikleri nelerdir?

Göz makyajı gün içinde seçilen kombine ya da gidilecek mekana göre farklılık gösterir. Günlük makyajda daha sık dumanlı göz makyajı tercih edilirken iddialı bir davet ya da özel bir gece için gölgeli ya da buğulu göz makyajı seçilmeli

1. Dumanlı göz makyajı

göz makyajı teknikleri

Göz makyajı stilleri arasında size ilk önerimiz dumanlı göz makyajı stili olacaktır. Bu makyaj tercihini gün içinde dışarı çıkarken ya da spontane planlarda acil hazırlanmanız gerekirken tercih edebilirsiniz. Dumanlı göz makyajı sofa makyaj sevenler için uygundur. Peki nasıl yapılır? Aslında oldukça pratiktir. İlk adım olarak göz kapağınızı far bazı ile kapatın.

Alt ve üst kirpik diplerinize ince bir şekilde kalem uygulayın. Ardından koyu renkli göz farı ile göz kapağınızı doldurun. Kaşlarınızı belirgin hale getirmek için ise açık renkli bir farı kaş altına uygulayın. Böylece gözleriniz daha iddialı görünecektir. Finalde ise göz pınarlarınıza beyaz tonlarında sedefli bir far uygulayın. Bu şekilde gözleriniz daha yuvarlak ve iri görünecektir.

En önemli noktası doğru renkleri seçmek. Klasik bir dumanlı göz makyajı için siyah, gri ve kahve tonlarını tercih edebilirsiniz. Biraz farklılık için sedefli kırmızı ve bakır tonlarını da deneyebilirsiniz.

2. Buğulu göz makyajı tekniği

Göz makyajı teknikleri arasında genellikle özel davetler için seçilen bu makyaj tekniği gözlerinizi dikkat çekici hale getirecektir. Peki nasıl yapılır? İlk adım olarak göz kapağınıza far bazı uygulayın. Ardından nötr tonlarda bir farı göz kapağınıza yayın. Biraz zahmetli görünmesine rağmen buğulu göz makyajı uygulaması son derece kolaydır. Genellikle gece davetleri için uygun olan buğulu göz makyajı ile daha iddialı ve çarpıcı bakışlara sahip olabilirsiniz.

Buğulu makyajı yaparken şu adımları izleyin; Gözünüzü siyah bir göz kalemi ile dikkatlice çerçeveleyin ve fırça yardımıyla kalemi dağıtın. Gözlerinizin üst kısımlarına kalemi hafif bir şekilde dağıtarak buğulu görünüme ulaşabilirsiniz. Makyajın bir sonraki adımında göz çukurunuza kahverengi bir göz kalemi çekip dağıtın. Ardından eyeliner uygulamasını göz şeklinize uygun kalınlıkta dikkatlice çekin. Finalde kirpiklerinizi kıvırın ve en iyi maskaranızı uygulayın. 

Doğrudan maskaraya kullanmak yerine, makyajınızın geri kalanını tamamlamayı ve ardından son adım olarak maskaraya geri dönmeyi deneyebilirsiniz. Bu şekilde, makyaj tozu kirpiklerin her yerine bulaşmaz ve çok siyah olmalarını sağlar. Aynı zamanda alt kirpiklerinize her zaman üst kirpiklerinizden önce maskara sürmeniz gerekir. Bu sayede alt kirpiklere rimel sürerken yukarı baktığınızda göz kapağınızın her tarafına rimel bulaşmazsınız.

3. Gölgeli göz makyajı

göz makyajı teknikleri

“Göz makyajı teknikleri nelerdir?” sorusununun en ikonik yanıtlarından biri olan gölgeli göz makyajı ile listemizi sonlandırıyoruz. Gölgeli göz makyajı uygularken uyumlu farları kullanarak soft geçişler yakalayabilir ve başarılı bir göz makyajı elde edebilirsiniz. Peki gölgeli göz makyajı nasıl yapılır? İşte gölgeli göz makyajını kolaylıkla yapmanıza yardımcı olacak birkaç tüyo… Öncelikle far bazını göz kapağınıza dikkatli bir şekilde uygulayın ve açık tonlarda bir farı göz kapağınıza tamamen yayın. Ardından koyu kahve bir farı gözünüzün üst kısmına sürerek yatay bir şekilde farı dağıtın.

Diğer aşamada siyah göz farını gözünüzün tam olarak bitiş noktasına uygulayın. Bu esnada göz pınarlarının koyu olmamasına dikkat etmeniz gerektiğini hatırlatalım. Ardından göz şeklinize göre eyeliner uygulaması yapabilirsiniz. Eyeliner çizgisini oluştururken göz pınarınızdan başlayıp gözün bittiği yere dek ilerlemeye dikkat edin. Finalde ise göz pınarlarına açık renk far uygulayıp aydınlatıcı sürebilirsiniz. Kirpiklere gelecek olursak kıvırıcı aparatla güzelce kıvırın ve kirpik diplerinden başlayarak yukarı doğru rimel uygulaması yapın.

Editör: Saliha Kara