ERZINCAN

Kurban ortamları günden güne iyileşiyor

Abone Ol

Kurban bayramının gelmesi ile birlikte şehrin muhtelif yerlerinde açılan yeni tesisler ile kurbanlar daha temiz ve daha hijyen kurallarına uygun bir şekilde kesilmeye başlandı.

Gerek belediyelere ait kesimevleri, gerekse özel şahıs ve şirketlerin oluşturduğu kesimevleri insanlara daha sağlıklı bir et sunma imkanı sağlıyor.

Önceki yıllarda sokaklarda, bahçelerde ve bağlarda görülen kurban kesimleri  yeni oluşan imkanlarla daha seyrek görülmeye başlandı.

Üzümlü ilçesinde Belediyeye ait Altıntepe'nin güney tarafında bulunan kesimevinde kesilecek kurbanlıklar çok hızli bir şekilde ilk gün ikindi vaktinde bitirildi.  Yapılan kesimler hem temiz bir ortamda, hem de çabuk bir şekilde gerçekleştirildi.

Öte yandan Üzümlüye bağlı Bayırbağ köyünde de özel bir besi çiftliğindeki  kurban kesimleri vatandaşların beğenisini kazandı.  Vatandaşlar kesimden,  paylaştırmadan, tartılıp paylaşmadan ve parçalamadan çok memnun olduklarını belirterek bu tür  besi çiftliklerinin sayısının artırılması gerektiğini belirttiler