Meyvelerin  köpekler için son derece faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Köpekler etçil canlılar olarak sınıflandırılırlar. Bu açıdan yaklaşıldığında sebze ve meyve yemelerine gerek olmadığı sonucuna varılabilir. Köpeklerin en sağlıklı halleri için meyveye ihtiyaçları olmasa da taze meyvelerin, veterinerinizin izni ve talimatıyla eklenmesi, onlara vitamin, mineral ve antioksidanların yanı sıra ek bir destek sağlayabilir. 

Elma

Potasyum, lif, flavonoid ve C vitamini deposu olan elmadan, yalnızca bir elma diliminin yarısı kadar çekirdeklerini temizleyerek köpeğinize verebilirsiniz.

Muz

Yüksek potasyum ve karbonhidrat kaynağı muzdan da sadece bir dilim vermek köpekler için güzel bir ödül maması olabilir.

Böğürtlen

Antioksidan, polifenol, lif, manganez, folik asit ve yüksek miktarda C, K, A, E vitamini içeren böğürtlen aynı zamanda omega 3 açısından da zengin. Yine de 2-3 taneden fazla köpeğinize vermeyin.

Yaban Mersini

Köpekler yaban mersini tüketebilirler. Hem insanlarda hem de köpeklerde hücre hasarını engelleyen antioksidanlar bakımından oldukça zengin olan bu meyve lif oranı ile de belli aralıklarla az miktarda köpeklere ikram edildiğinde fayda sağlayabilir. Ancak meyveyi servis etmeden önce mutlaka ikiye bölün.

Karpuz ve Kavunköpekler hangi meyveleri yiyebilir (1)_1280x852

Köpekler hem karpuz hem de kavun yiyebilir. Çekirdekleri çıkarıldıktan sonra verilmesi gereken bu meyveler birçok vitamin içerir. Ancak şeker oranlarının yüksek olduğu da unutulmaması gerekir.

Renklerin sarıdan kırmızıya yolculuğu: Sonbaharda mutlaka görmeniz gereken yerler Renklerin sarıdan kırmızıya yolculuğu: Sonbaharda mutlaka görmeniz gereken yerler

Armut

Köpekler armut yiyebilirler. Bu meyve bakır, C vitamini, K vitamini ve lif bakımından harika bir atıştırmalık sınıfına girer. Armut verilirken çekirdeğinin çıkarılması gerekir.

Ahududu

Ahududu, ölçülü tüketildiğinde köpeğiniz için lezzetli bir ikram görevi görür. 

Çilek

3 çilekten fazlasını vermeyin. Güvenli beslenme için önce üst kısımdaki yaprakları çıkarın ve ardından çileği dörde bölün. Köpeğiniz küçükse, her çeyrekte ikiye bölüp daha da küçük parçalar elde edin.köpekler hangi meyveleri yiyebilir (3)_1280x849

Tüm bu saydıklarımıza ek olarak köpeklerin mango, portakal, şeftali, kızılcık gibi meyveleri yiyebilecekleri ifade edilebilir. 

Editör: Sena ERDOĞAN