Kış için hazırlanan konserveler, meyve ve sebzelerin tazeliğini uzun süre korumanın ve kışında tüketmenin harika bir yolu. Konservelerin hem lezzetli hem de bozulmadan kalması için yapmanız gereken bazı püf noktalar var. İşte konservelerinizin bozulmasını önleyecek birkaç tüyo…

ŞEÇİLEN MALZEMENİN TAZELİĞİ

Konserve yaparken mutlaka taze ve olgun malzemeler seçin. Sebzeleri seçerken olgun ve lezzetli olanı seçmek konservenizin hem lezzetini hem de kalitesini olumlu etkiler.

Bitlis'te sağanak ulaşımı aksattı Bitlis'te sağanak ulaşımı aksattı

DOĞRU ADIMLARLA HAZIRLAYIN

Malzemelerin doğru şekilde konserveye hazırlanması kalite açısından önemlidir. Soyulmasından doğranmasına hepsi ölçülü olmalı.

SİRKE VE TUZ MİKTARI DOĞRU AYARLANMALI

Sirke ve tuz konserve yapımında önemli rol oynar. Sirke ve tuzu doğru oranlarda kullanmak konservenin lezzetini dengeler.

KAVANOZ SEÇİMİ

Konserveleri saklayacağınız kavanozların sterilize olması çok önemli. Sterilize edilmemiş kavanozlarda konserveniz kötü tat ve kokular geliştirir.

SAKLAMA KOŞULLARI DOĞRU OLMALI

En son aşama olan saklama koşulları oldukça önemli. Kavanozları serin, kuru ve doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde saklayarak, konserveler doğru şekilde korunur.

Editör: Yasemin Dülgeroglu