GENEL

Kıymanın çözülmesini boşuna beklemeyin! Donmuş kıymayı 5 dakikada çözen yöntem

Pek çok kişi kıymasını yemek yapmadan saatler önce hatta bir gün önce buzluktan çıkarır. Ancak buna hiç gerek yok İşte donmuş kıymayı hemen çözmenin yolu…

Abone Ol

Dolmaların, köftelerin, mantıların olmazsa olmazı kıyma en temel yemek malzemelerinden biri. Ancak buzlukta saklanan kıymanın çözmesi çoğu kişi için zor olmuştur. Kıymanızı güvenli ve çabuk şekilde nasıl çözebileceğinizi söylüyoruz.

KIYMAYI KOLAY YOLLA ÇÖZME YÖNTEMLERİ

1) Soğuk Su

Proteini soğuk suda kıyma çözmek hızla çözmenin harika bir yolu olsa da, kıymayı soğuk suda çözmenin dikkat gerektirdiğini unutmayın. Bu yöntem yalnızca su soğuk tutulursa kullanılmalıdır.

Güvenli bir şekilde çözülebilmesi için gıdanın sızdırmaz bir pakette veya plastik torbada olmasında fayda var. Kıyma soğuk suda iki şekilde çözülebilir:

Protein torbası çözülene kadar sürekli olarak su akıtın veya kıyma torbasını soğuk musluk suyu dolu bir kâseye koyun ve tamamen suyun altında kaldığından emin olun.

Kıyma çözülmeye devam ettikçe suyun her 30 dakikada bir değiştirin. Soğuk su yöntemi kullanıldığında çözülme süreleri ağırlığa göre değişebilir. Küçük paketlerin çözülmesi yaklaşık bir saat sürebilirken, daha büyük paketlerin çözülmesi iki ila üç saat sürebilir.

2) Mikrodalga Fırın

Daha hızlı bir çözülme süresine ihtiyacınız varsa, mikrodalgada çözmek en iyisidir. Mağaza ambalajlarının tamamını çıkarın ve kıymanızı mikrodalga fırına uygun bir kaba koyarak mikrodalganın ayarına göre çözün.

Ancak çözülen kıymalarınızı sağlık açısından hemen pişirin ve bekletmeyin.