Evde saç boyarken, boyayı kıyafetlerinize bulaştırmış ve güzelim kıyafetinizi atmak zorunda kalmış olabilirsiniz. Evde ki boyama işlemlerinde cildinize ve kıyafetinize boya bulaşması kuvvetli bir ihtimal. Ancak kıyafetinizi çöpe atmak değil!

Pratik birkaç yöntemle kıyafetinizi boya lekesinden kurtarabilir ve gönül rahatlığıyla tekrar giyinebilirsiniz.

Kıyafetten saç boyası çıkarma yönetmeleri;

Saç boyası kıyafetlere sürüldüğü anda müdahale etmek gerekir. Ayrıca lekeyi çıkarmak için herhangi bir ürün kullanırken, lekeyi ovmamak ve böylece lekeyi daha fazla yaymamak önem arz eder.

Çamaşır Suyu
Beyaz giysilerden saç boyasını çıkarmak için de çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Ancak renkli kıyafetleriniz için bu yöntemi uygulamamanız gerekir.

Saç Spreyi
Saç spreyi içinde bulunan alkol leke çıkarıcı olarak çalışır. Saç boyasını giysiden çıkarmak için önce fazla boyayı suyla yıkayın. Sonra lekeli bölgenin altına bir kağıt havlu yerleştirin ve lekeye saç spreyi sıkın, gece boyunca bekletin. Giysinin altındaki kağıt havlu bu süre içinde giysiden boyayı emecektir. Eğer leke hala duruyorsa işlemi tekrarlayın. 

Sirke, Sıvı Bulaşık Deterjan, Sıcak Su
2 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı sıvı bulaşık deterjanı ve 2 su bardağı sıcak su ile karışım hazırlayın. Lekelenen kıyafeti karışama bastırarak 1 gece boyunca bekletin. Ardından kıyafetin rengine ve kumaşına göre uygun olan sıcaklık aralığında çamaşır makinesinde yıkayın.

Makarnanın yanına yakışabilecek yemekler: Farklı makarna sosları ve önerileri Makarnanın yanına yakışabilecek yemekler: Farklı makarna sosları ve önerileri

Aseton
Lekenin üzerine bir miktar aseton dökün ve gece boyunca bekletin. Sonra su ile durulayın ve normal yıkama yapın. Ancak sonuç mükemmel olmayabilir.
 

Editör: Sena ERDOĞAN