KİTAP, KÜTÜPHANE VE TOPLUM

Abone Ol
          İçinde bulunduğumuz kütüphanecilik haftası bu yılda önemli etkinliklerle kutlandı.

         Çağımızın ‘Bilgi Çağı’ olduğu düşünüldüğünde kitap ve kütüphanelerin çok daha önem kazandığı anlaşılacaktır.

         Hiç kuşkusuz bu tür bilimsel kültürel etkinliklerde il yöneticilerinin, akademisyenlerin ve ilgili kurum amirlerinin rolü büyüktür.

         İlimiz Valisi Sayın Süleyman Kahraman’ın il-kitap-yazar bağlamında Erzincan’a ilişkin yapılan çalışmalara katkıda bulunmak adına çeşitli eserleri aldırmış olmasını önemsiyoruz.

         Vilayet, il özel idaresi ve kültür müdürlüğü konseptinde yürüyen bu girişim, ilimiz adına yapılacak çalışmaların önünü daha da açabilecektir. Sayın valimizin bilim ve sanata karşı olan bu duyarlılığını kutluyoruz.

         Ayrıca il halk kütüphanesi müdiresi Sayın Nigar Erbil’in gayretleriyle oldukça düzenli çalışan bir kütüphanenin olmasının okuyan ve araştıran insanlarımız için büyük bir şans olduğunu düşünüyoruz.

         Kütüphanecilik haftası nedeniyle ilimizin önde gelen bilim adamlarından Tahir Erdoğan Şahin’in 29.03.2016 tarihli ‘Küreselleşme ve Kütüphaneler’ konferansı da bu sene yapılan etkinliklere şüphesiz önemli bir katkı olmuştur. Pek çok davetli öğrenci grubunun söyleşi tarzında yapılan bu konferanstan birçok bilgi edindiklerinden eminiz. Müdire hanım da amaçlarının öğrencilerin iyi bir okur olmalarını sağlamak olduğunu belirtiyor.       

         İlçelerimizden de kitap ve kütüphane konusunda bazı çalışmaların yapıldığını öğrenmekten mutluluk duyuyoruz. Örneğin Refahiye Kaymakamı Sayın Sedat Ateş’in Perşembe günleri kaymakamlık işlerini Refahiye Halk Kütüphanesi’nde yürütmeye başlaması oldukça isabetlidir. Vatandaşların, öğrencilerin bu havayı teneffüs etmeleri kitabı, kütüphaneyi sevmeleri adına önemli bir adım.

         Aynı ilçeden Milli Eğitim Müdürü Sayın Yücel Kaptanoğlu’nun bilim adamı ve yazarlara okullarda söyleşi yaptırmış olması da kayda değer çalışmalar arasındadır.