GENEL

Kısa çalışma ödeneği üç ay uzatıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3 ay daha uzatılan kısa çalışma ödeneği uygulamasında, son 3 ayda 110 bin kişiye yaklaşık 935 milyon lira ödeme gerçekleştirildiğini bildirdi.

Abone Ol

Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle 3 ay daha uzatılan kısa çalışma ödeneği uygulamasından, 3 aylık sürede 110 bin kişiye yaklaşık 935 milyon lira kısa çalışma ödemesi gerçekleştirildi. Uzatılan 3 aylık süreçte ise yaklaşık 115 bin kişinin kısa çalışma ödeneğinden faydalanması beklenmektedir. Yaklaşık 1 milyar liralık ödeme yapılacağını öngörüyoruz. Tüm imkanlarımızla milletimizin yanındayız."

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ (KÇÖ) NEDİR?

Kısa Çalışma Ödeneği, İşverenlerin işçilerini çeşitli sebeplerden dolayyı geçici olarak, kısa süreliğine çıkarması durumunda, çalışanlara gelir desteği sağlamak amacıyla düzenlenen bir sosyal güvenlik önlemidir. Çalışanların ücretlerinin azaltılması veya çalışma sürelerinin geçici olarak kısaltılması sonucunda gelir kayıplarının telafi edilmesini hedefleyen bu ödeme, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Çalışma ve Soyal Güvenlik Bakanlığı tarafından depremzedelerin hizmetine sokuldu.